Keukenstunter - Bosch Serie | 6 Domino kookplaat

Kookplaten

KEUKENAPPARATUUR

In een moderne keuken staat het strakke ontwerp van inductie of keramische kookplaten heel goed. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Twijfel je of je wel een inductiekookplaat wilt hebben, omdat je liever op gas kookt? Ook daarvoor zijn hele mooie oplossingen verkrijgbaar bij Keukenstunter, bijvoorbeeld in de vorm van domino kookplaten.

Ruime keuze in kookplaten

Bij het kiezen voor een kookplaat zijn er tal van mogelijkheden. Te beginnen met de ruime diversiteit aan elektrische kookplaten. Je kunt kiezen voor de vertrouwde, ronde warmteplaten die op de kookplaat liggen waar je de pannen opzet. Deze platen worden heet. De temperatuur is in verschillende standen te regelen en de platen hebben verschillende afmetingen, zodat je de grote en kleinere pannen op een passende plaat kunt zetten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor inductie kookplaten. Hier wordt de hitte opgewekt door magnetische velden. Hierdoor vindt opwarming veel directer plaats en dat maakt deze manier van koken een stuk zuiniger. Ook zijn de inductie kookplaten met allerlei handige functies uitgerust, zoals kookduurbegrenzing, signalering van oververhitting en uitgebreide temperatuur gestuurde programma’s die je ondersteunen bij het koken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sudderen, warmhouden of het inlassen van een pauze in de opwarming. Kies je voor een keramische kookplaat, dan duurt het opwarmen en afkoelen wat langer dan bij een inductieplaat. Keramische kookplaten zijn over het algemeen wel duurzaam en gaan lang mee.

Koken op gas

De meest bekende manier van koken is waarschijnlijk koken op een gasfornuis. Sommige koks geven hier de voorkeur aan, zeker voor het klaarmaken van bepaalde gerechten, bijvoorbeeld maaltijden uit de wok. Gaskookplaten staan daarnaast ook mooi in een keuken die klassiek of landelijk is ingericht. Je kunt bij de kookplaten voor gas uit verschillende modellen kiezen. De standaardafmeting van deze kookplaten is zestig centimeter. Je hebt dan vier pitten die in grootte variëren, zodat je zowel grote als kleine pannen gemakkelijk op de betreffende pit kunt plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een afmeting van negentig centimeter. Dat geeft je extra ruimte voor grote pannen, maar je hebt ook een extra kookpit ter beschikking. Deze is heel geschikt om bijvoorbeeld een wok op te zetten. Hou er bij de installatie van een gaskookplaat rekening mee dat je de kookplaat in de buurt van de gasleiding moet plaatsen.

Combineer elektrisch koken met koken op gas

Wil je profiteren van de voordelen van het elektrisch koken, maar wil je op sommige momenten ook gebruik maken van het koken op gas? Kies dan voor een domino kookplaat. Deze kookplaten geven je het beste van beide. De kookplaten zijn over het algemeen wat smaller, de helft van een traditionele kookplaat. Je kiest dan voor een domino kookplaat met twee kookzones voor het inductie koken. En voor de andere helft kies je voor het koken op gas. Zo kun je, afhankelijk van het gerecht dat je wilt maken, kiezen voor de meest prettige manier van koken. Denk je dat je niet genoeg hebt aan twee kookzones, dan zijn er ook grotere versies, waarbij je beschikt over vier kookzones. Zeker als je genoeg ruimte hebt op je aanrechtblad of in het kookeiland, is het geen enkel probleem om daar dan nog een tweepits gaskookplaat naast te installeren.

Keukenstunter - Bosch Serie | 6 Gaskookplaat 60 cm

Ontwerp je nieuwe keuken

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Denk dan vanaf het begin na over de soort kookplaten die je wilt gaan gebruiken. En niet alleen het soort is belangrijk. Je moet ook weten op welke plek in de keuken je de kookplaten wilt plaatsen. Kies je voor het aanrechtblad dan moet je daar voldoende ruimte hebben, zeker als je kiest voor extra brede of domino kookplaten. Daarnaast zijn de aansluitingen belangrijk. Kies je voor een vorm van elektrisch koken? De aansluiting moet in de buurt van de kookplaat liggen. En dat geldt net zo goed voor de gastoevoer. Maak vooraf een ontwerp van je keuken, bijvoorbeeld met behulp van het 3D ontwerpprogramma van Keukenstunter. Je tekent dan de voornaamste keukenapparatuur in en zo weet je ook wat de meest praktische en mooie indeling is. Tijdens het verbouwen kom je met een goede voorbereiding ook niet voor verrassingen te staan.

Vraag advies voor de beste keuze

Wil je weten wat voor jouw keuken de beste keuze uit de kookplaten bij Keukenstunter is? Kom dan naar de showroom om je te laten adviseren. Je hebt een goed overzicht van de verschillende soorten platen, zoals elektrisch, inductie of keramisch. En natuurlijk is er ook een grote collectie gaskookplaten. Onze medewerkers kunnen je alles vertellen over de functies van de verschillende modellen. Wil je meer weten over het kopen van een complete keuken waar alles al op en aan zit, dan kun je hiervoor ook bij onze medewerkers terecht.

Keukenstunter - Bosch Serie | 6 Domino kookplaat

Domino kookplaat

Keukenstunter - ATAG-1-1x

Elektrische kookplaat

Keukenstunter - Etna Vrijstaande inductiekookplaat 56cm

Inductie kookplaat

Keukenstunter - Atag Keramische kookplaat (60 cm)

Keramische kookplaat

Keukenstunter - Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging (87 cm)

Kookplaat met afzuigmodule

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Dekker
Electrolux
NEFF
Lanesto
ATAG
Bosch
Siemens
Novy
Pelgrim
Etna
Boretti
AEG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.