Keukenstunter - ATAG-1-1x

Elektrische kookplaat

KOOKPLATEN

Ben je aan het kijken naar een nieuwe keuken? Dan zijn er veel keuzes om te maken. Zoals bijvoorbeeld of je een elektrische kookplaat of een gasfornuis wilt. Veel factoren kunnen hierbij een rol spelen. Je wilt een keuken die stijlvol, tijdloos en functioneel is. Dus een elektrische kookplaat is vaak een perfecte oplossing.

Elektrisch koken

Tegenwoordig is koken zonder gas erg populair. Tussen nu en 2050 gaat Nederland geleidelijk af van aardgas. Omdat stroom steeds duurzamer wordt opgewekt, zorgt elektrisch koken voor minder uitstoot. Dus als je mee wilt met de toekomst is een elektrische kookplaat de beste keuze. Je bespaart daarmee ook nog eens op je energiekosten.

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden als je voor een elektrische kookplaat gaat:

Keukenstunter - Bosch Serie | 6 Elektrische kookplaat 70 cm

Keramische kookplaat

Een van de elektrische manieren om te koken is de keramische kookplaat. Maar hoe werkt een keramische kookplaat? Deze speciale kookplaten gebruiken een van de volgende opties:

  •     halogeenstralers;
  •     elektrische verwarmingslampen;
  •     infrarood elementen.

De spiralen worden verwarmd door een dikke keramische glasplaat en kleuren rood als ze verwarmd zijn. Op de glasplaat staan cirkels die de kookzones aangeven waar de pannen op geplaatst worden. De grootte van de cirkel geeft aan hoe groot de pan mag zijn die je erop kunt plaatsen.

Een nadeel is dat bij een keramische kookplaat de plaat zelf ook warm wordt. Daardoor gaat er meer warmte verloren dan bij een ander soort elektrische kookplaat. Daarnaast warmt dit type kookplaat minder snel op en koelt het wat langzamer af.

Een groot voordeel is dat je op een keramische kookplaat alle soorten pannen kunt gebruiken en dus je oude niet weg hoeft te gooien. Ook zijn keramische kookplaten duurzamer want ze gaan vaak wat langer mee.

Traditionele elektrische kookplaat

Als je begint met je zoektocht naar een elektrische kookplaat, kijk dan eerst wat je belangrijk vindt en welk type het beste bij jouw situatie past. Koken op een elektrische kookplaat is veilig, zuinig en snel.

De traditionele elektrische kookplaat heeft opstaande verwarmingselementen. Je kunt de kookplaten in verschillende maten krijgen en eenvoudig installeren. Deze kookplaat heeft over het algemeen wat minder functies dan de andere elektrische kookplaten. Wel kun je de hitte bijvoorbeeld in zeven standen regelen.

Inductie kookplaat

De populairste manier van koken is inductie. Hier zitten voor- en nadelen aan verbonden. Het voordeel is dat de inductie kookplaat snel de pan op de juiste temperatuur krijgt, zonder dat de elektrische kookplaat zelf heet wordt. Deze manier van verwarmen gebeurt door middel van een magnetisch veld. Hiervoor zijn dus speciale pannen nodig. Anders werkt de plaat niet.

Een kookplaat met inductie is erg veilig en handig, in het bijzonder wanneer je kleine kinderen in huis hebt. Daarbij is dat deze elektrische kookplaat duurzaam en energiezuinig omdat optimaal gebruik wordt gemaakt van de hitte. Door het magnetische veld gaat de warmte direct naar de pan en daarom is er weinig warmteverlies. Hou hierbij nogmaals in gedachten dat je voor het koken op inductie dus wel speciale inductie pannen nodig hebt.

Voordelig en flexibel

Er zijn veel voordelen aan elektrisch koken. Want een elektrische kookplaat is veel makkelijker schoon te houden door het gladde oppervlak. Daarbij heeft een elektrische kookplaat geen gasleiding nodig. Tenslotte scheelt het in energiekosten, want de prijzen voor gas zijn al jaren aan het stijgen. Op onze blogpagina ontdek je meer tips voor slimme en duurzame keukenapparatuur.

Als je wat minder ruimte hebt in de keuken, kun je kiezen voor een 2-pits kookplaat. Wil je wat uitgebreider kunnen koken? Kies dan voor een 4-pits kookplaat. Daarbij zijn er ook mobiele opties, waardoor je overal in de buurt van een stopcontact kunt koken. Let hierbij wel op het 2- of 5 polig stopcontact. Want je krijgt niet standaard bij elke elektrische kookplaat een stekker en kabel meegeleverd om hem aan te sluiten. Gelukkig zijn deze gemakkelijk bij Keukenstunter te bestellen.

Stijlvol in iedere keuken

Voor welke elektrische kookplaat je ook kiest, je kunt bij Keukenstunter modellen krijgen die in iedere moderne keuken passen. Installeer een elektrische kookplaat in het vaste aanrecht of in een kookeiland midden in je keuken. Combineer het met een stijlvolle afzuigkap of kies voor een kookplaat met afzuigmodule.

Advies nodig?

Wil je graag een elektrische kookplaat aanschaffen, maar heb je advies nodig? Of wil je een hele nieuwe keuken kopen? Vraag dan het gratis magazine aan of kom langs in een van de showrooms. Daar staat altijd een medewerker klaar die je kan helpen bij het vinden van jouw ideale keuken of een elektrische kookplaat voor in de keuken.

Keukenstunter staat voor je klaar en kan je voorzien in advies en kwalitatieve producten op het gebied van complete keukenskeukenapparatuur en keukenaccessoires. Kom daarom snel bij ons langs voor jouw droomkeuken!

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Pelgrim
Bosch
Novy
NEFF
Dekker
AEG
Lanesto
Electrolux
ATAG
Boretti
Etna
Siemens

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.