Keukenstunter - Bosch Serie | 2 Onderbouw afzuigkap 60 cm inox

Onderbouw afzuigkap

Afzuigkappen

Een goede afzuiging in je keuken is belangrijk. Een onderbouw afzuigkap heeft het voordeel dat deze niet apart geïnstalleerd hoeft te worden. Je plaatst deze namelijk gewoon onder een keukenkastje. Dus de perfecte oplossing als je een afzuigkap in een bestaande keuken wilt plaatsen. Je kunt de onderbouw afzuigkap ook vrij plaatsen.

De voordelen van een onderbouw afzuigkap

Er zijn vele soorten afzuigkappen. De onderbouw afzuigkap is naar verhouding niet duur in aanschaf en neemt weinig ruimte in beslag. Omdat je geen schouwkap hoeft te installeren, ben je niet gebonden aan een bepaalde afmeting. Je kunt de onderbouw afzuigkap dus in elke keuken plaatsen. De onderbouw afzuigkap wordt meestal onder het keukenkastje geplaatst, maar je hangt deze ook gewoon op waar je wilt. Zo heb je meer vrijheid met deze afzuigkap.

Lucht afvoeren of recirculatie

Wanneer je kiest voor een onderbouw afzuigkap heb je de keuze tussen een zogenaamde recirculatie afzuigkap of een luchtafvoer afzuigkap.

Recirculatie

Koop je een recirculatie model dan heeft de onderbouw afzuigkap een motor waarbij de lucht tijdens het koken wordt opgezogen, vervolgens wordt gefilterd en dan terug in de keuken wordt geblazen. De onderbouw afzuigkap met recirculatie bevat koolstoffilters die het vuil en de geuren uit de lucht absorberen. Op die manier wordt de lucht in de keuken gefilterd. Zo’n recirculatie afzuigkap vereist dus geen luchtafvoer naar buiten. Dit is bijzonder handig voor keukens waar een luchtafvoer naar buiten niet mogelijk is, zoals in appartementen.

Lucht afvoeren

Kies je voor een onderbouw afzuigkap die de lucht afvoert, houd dan rekening met de plaatsing van een afvoerbuis. Plaats je de onderbouw afzuigkap onder een keukenkastje dan loopt de luchtafvoerbuis door het keukenkastje heen. De buis is dan netjes weggewerkt. Maar het nadeel is dat je een gedeelte van je bergruimte in je keukenkastje moet opofferen. Wanneer je de onderbouw afzuigkap met luchtafvoer los aan de wand wilt plaatsen dan zie je de afvoerbuis over de muur lopen. In dat geval kun je overwegen om te kiezen voor een ander model afzuigkap zoals bijvoorbeeld de wandschouwkap. Bij dat model zit de afvoerbuis namelijk mooi weggewerkt achter de schouw. Beschik je over een centrale luchtafvoer in je keuken dan is de onderbouw afzuigkap met luchtafvoer wel een prima keuze.

Waar op letten bij de aanschaf van een onderbouw afzuigkap?

Behalve de keuze voor een onderbouw afzuigkap met recirculatie of luchtafvoer, is het ook belangrijk om de benodigde breedte van de afzuigkap te bepalen. Omdat je een onderbouw afzuigkap niet inbouwt tussen de bovenkastjes van je keuken, hoef je geen rekening te houden met de nis maten. Je kunt kiezen uit twee maten onderbouw afzuigkappen: kappen van 60 centimeter breed of van 90 centimeter breed. Bepalend bij de keuze is de breedte van je kookplaat. Zorg ervoor dat je onderbouw afzuigkap altijd minstens even breed is als je kookplaat. Als hij smaller is dan de kookplaat voert de afzuigkap namelijk niet alle kookdampen af. Waar je ook op moet letten is de benodigde afzuigcapaciteit. Een onderbouw afzuigkap heeft een iets minder hoge afzuigcapaciteit dan sommige andere modellen. Controleer daarom vooraf goed welke afzuigcapaciteit je minimaal nodig hebt in je keuken.

Kies een afzuigkap in de stijl van je keuken

Nadat je alle technische vereisten op een rijtje hebt gezet, is het tijd om je nieuwe onderbouw afzuigkap uit te kiezen. Bij Keukenstunter hebben we een ruime collectie onderbouw afzuigkappen in diverse stijlen, kleuren en modellen. Zo weet je zeker dat je altijd een afzuigkap vindt die past in het interieur van je keuken. Kies je voor de klassieke onderbouw afzuigkap in RVS? Of gaat je voorkeur misschien uit naar een exemplaar in helder wit? De zwarte afzuigkap is nu uitermate trendy en past goed in een keuken met zwart omlijste deuren en ramen. Kies je daarbij ook voor mengkranen en een gootsteen in zwart, dan krijgt je keuken een prachtige moderne uitstraling.

Laat je inspireren

Keukenstunter biedt je volop inspiratie bij de keuze van je onderbouw afzuigkap. Op onze inspiratiepagina bieden we je mooie voorbeelden van keukens in diverse stijlen. Van landelijk tot modern en van Scandinavisch tot industrieel. Ook geven we je online tips voor keukenindelingen en advies voor keukenrenovaties. Bekijk op je gemak onze ruime collectie onderbouw afzuigkappen en bepaal voor jezelf welke afzuigkap het beste in jouw droomkeuken past.

Advies op maat

Heb je je keuze gemaakt? Of heb je misschien nog meer inspiratie nodig. Maak een afspraak bij een van de showrooms van Keukenstunter of loop gewoon eens binnen. Onze keukenspecialisten staan je graag te woord. Zij kunnen je helpen de juiste onderbouw afzuigkap voor jouw keuken te kiezen. En desgewenst kunnen ze ook de installatie en oplevering van de afzuigkap begeleiden. De koffie staat klaar!

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Electrolux
NEFF
Siemens
Bosch
Etna
Dekker
Pelgrim
AEG
Lanesto
Novy
Boretti
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.