Keukenstunter - fGYrVvFRZP

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

Tips!

Soms heb of wil je niet veel ruimte voor de keuken. Dan is het toch wel handig om deze slim in te richten zodat je wel al je keukengerei en keukenapparatuur kwijt kunt! Wij bieden jou de handigste tips om een kleine keuken (slim) in te richten, lees snel verder!

1. Een lichte en neutrale basis in de keuken

Begin met een lichte kleur (het liefst wit of crème) als basis in de keuken. Een lichte basis zorgt ervoor dat (natuurlijk) licht weerkaatst, waardoor je keuken ruimer oogt. Natuurlijk kun je jouw keuken opvrolijken met een kleurtje hier en daar. Zorg er wel voor dat het op elkaar is afgestemd, zodat het niet teveel wordt. Anders loop je het risico dat jouw keuken rommelig gaat ogen. Om tegen te gaan dat de keuken rommelig gaat ogen, is het ook belangrijk dat je de keuken goed schoonmaakt.

2. Extra opbergruimte in de keuken

Het belangrijkste voor in de keuken is het creëren van opbergruimte voor alle keukenaccessoires, voorraden en keukengerei. Als je niet genoeg hebt aan jouw keukenkastjes, kun je met de volgende tips nog extra opbergruimte creëren.

  • In de hoogte werken: Voeg extra kasten boven het aanrecht toe voor extra ruimte. Hierbij kun je het beste omhoog werken om alle ruimte die je hebt te benutten.
  • Planken: Voeg planken toe om kruiden of planten op neer te zetten. Ook deze kun je het beste boven het aanrecht plaatsen.
  • Haakjes: Op de achterwand kun je haakjes plaatsen om zo jouw keukengerei een handig plekje te geven.
  • Keukentrolley: Ten slotte kun je nog een aantal accessoires of een deel van de voorraad op een keuken trolley zetten. Deze is handig voor extra opbergruimte maar ook omdat je deze kunt verplaatsen. Je hebt het belangrijkste kookgerei dus altijd bij de hand!
Keukenstunter - squarely-eXbDXoh93C0-unsplash
Keukenstunter - rune-enstad-UXFJ-6Zj27M-unsplash_1

3. Laat jouw kleine keuken er modern uitzien

In een kleine keuken loop je vaak het risico dat je veel op of naast de keuken hebt staan. Om jouw keuken zo strak mogelijk te houden kun je de volgende tips toepassen.

  • Leeg aanrechtblad: Maak jouw aanrecht weer leeg nadat je klaar bent met koken. Berg spullen zoals een tosti-ijzer of blender op in de kast nadat je het gebruikt hebt. Een leeg aanrechtblad ziet er natuurlijk opgeruimder uit, maar oogt dan ook een stuk groter.
  • Inbouwapparatuur: Kies, waar het kan, voor inbouwapparatuur zoals een ingebouwde oven of koelkast. Op die manier lijkt jouw keuken een stuk minimalistischer.
  • Less is more: Kies alleen voor de apparatuur die je daadwerkelijk gebruikt en kies voor zoveel mogelijk combi-apparaten.

Meer tips voor een kleine keuken

Zoals je ziet heb je ook met een kleine keuken ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer je tijdens het inrichten rekening houdt met zowel de praktische, als de esthetische kant, dan kan het niet misgaan. Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw kleine keuken? Kom langs in een van onze showrooms, of maak een afspraak. Daarnaast kan je ook alvast het gratis Keukenstunter inspiratiemagazine downloaden, om inspiratie op te doen voor jouw kleine keuken.

Keukenstunter heeft de keuken die bij jou past

waar je ook naar op zoek bent

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Etna
Boretti
Lanesto
Siemens
Bosch
Novy
ATAG
AEG
Pelgrim
Dekker
NEFF
Electrolux

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.