Keukentrend de zwarte keuken

Wat kost een nieuwe keuken?

Als je een nieuwe keuken gaat kopen is het fijn om een idee te hebben van de kosten en wat je kunt verwachten binnen verschillende prijsklassen. We helpen je graag op weg met een overzicht van de gemiddelde kosten voor een nieuwe keuken, met inzicht in verschillende keukentypes en prijzen, en we delen handige tips om kosten te besparen bij de aanschaf van jouw ideale keuken.

De gemiddelde kosten van een keuken

Een gemiddelde keuken kost doorgaans tussen €4.450 en €13.900. De prijs van de keuken wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

 • De grootte van de keuken, inclusief betegeling en andere aspecten.
 • De complexiteit van de keuken, zoals het verleggen van leidingen.
 • Het merk en type keukenapparatuur dat je kiest.

Verschillende keukentypes en prijzen:

Hieronder vind je een overzicht van diverse keukentypes en hun bijbehorende kosten*:

Type keukenOppervlakteGemiddelde kosten
Basiskeuken6 m2€4.450,-
Standaardkeuken6 m2€6.490,-
Luxe keuken6 m2€9.900,-
Basiskeuken9 m2€6.500,-
Standaardkeuken9 m2€9.600,-
Luxe keuken9 m2€13.900,-

*De vermelde prijzen zijn indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Verbouwen of een nieuwe keuken kopen?

Twijfel je tussen het verbouwen van je keuken en het kopen van een nieuwe keuken? Neem even de tijd om de juiste beslissing te maken. Als je huidige keuken nog in goede staat verkeert en er geen ingrijpende aanpassingen nodig zijn, kan het renoveren van je keuken over het algemeen een voordelige optie zijn. Misschien beschik je zelfs over de nodige technische kennis om deze klus zelf aan te pakken en zo kosten te besparen.

Echter, als er meer werk nodig is of je wilt een compleet nieuwe uitstraling creëren, kan het kopen van een nieuwe keuken voordeliger zijn. Een complete keuken met alle benodigdheden kan kostenbesparend zijn, omdat je geen extra’s hoeft aan te schaffen. Bovendien biedt een complete keuken het voordeel van nauwkeurige afstemming tussen alle elementen. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het maken van je keuze.

Neem de tijd en maak een weloverwogen beslissing die aansluit bij jouw behoeften en budget. Ongeacht wat je kiest, wij staan klaar om je te adviseren en te begeleiden naar een prachtige keuken waar je elke dag van zult genieten.

Tips om kosten te besparen voor je nieuwe keuken

Wil je kosten besparen bij de aanschaf van een nieuwe keuken? We geven je graag een paar handige tips:

 • Kies voor een standaardindeling
  Het aanpassen van de indeling van een keuken kan duur zijn, omdat er meer maatwerk en installatiewerk bij komt kijken. Door te kiezen voor een standaardindeling kun je kosten besparen.
 • Overweeg alternatieve materialen
  Keukenmaterialen kunnen sterk variëren in prijs. Door te kiezen voor alternatieve materialen die een vergelijkbare uitstraling bieden, kun je geld besparen zonder in te leveren op kwaliteit en esthetiek.
 • Doe-het-zelf
  Als je handig bent en beschikt over de nodige technische kennis, kun je ervoor kiezen om bepaalde taken zelf uit te voeren. Denk aan het slopen van de oude keuken, het plaatsen van kastjes of het installeren van apparatuur. Dit kan aanzienlijk besparen op arbeidskosten.
 • Maak gebruik van acties en aanbiedingen
  Bij Keukenstunter hebben we regelmatig aantrekkelijke deals waarmee je flink kunt besparen.

Ontdek de collectie van Keukenstunter

Ontdek bij Keukenstunter een uitgebreide selectie keukens in diverse prijsklassen. Wij streven ernaar om jou altijd de beste prijzen te bieden voor jouw nieuwe keuken. Neem vandaag nog contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom en laat je verrassen door ons ruime assortiment. Wij kijken ernaar uit om jou te helpen bij het vinden van de perfecte keuken voor jouw smaak en budget!

Keukenstunter - DSC_8057