Keukenstunter - Martini3

Koelkasten

KEUKENAPPARATUUR

Er is een enorm aanbod van koelkastmodellen. Dit kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet je op letten? Koelkasten worden in zoveel verschillende uitvoeringen en kleuren aangeboden. Wij helpen je graag met je aankoop.

Kies de kleur van je koelkast

Het kopen van een koelkast werkt eigenlijk net zoals liefde op het eerste gezicht. We kijken natuurlijk eerst naar de vormgeving en de kleur. Vroeger kwamen koelkasten standaard in het wit. De witte koelkast is nog steeds in trek en past bij elke keuken. Toch zijn ook zwarte koelkasten en de RVS-modellen echt populair geworden de laatste jaren. De mooie vormgeving zorgt ervoor dat ze een geheel vormen met de moderne keuken. Kleinere koelkasten kunnen ook besteld worden in afwijkende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de rode of lichtblauwe koelkasten van Equinox of de bekende rode SMEG koelkast.

Kies de grootte van de koelkast

Het kan lastig zijn om te bepalen hoe groot de koelkast moet zijn. Een huishouden van 1 tot 2 personen kan zeker goed uit de voeten met een tafelmodel koelkast. De inhoud hiervan is ongeveer 150 liter. Ben je met 3 tot 5 personen, dan heb je wel een groter model nodig. Denk dan aan een inhoud van 200 tot 250 liter. Een koelvriescombinatie voldoet hier zeker aan. Een Amerikaanse koelkast geeft je nog meer ruimte. De inhoud hiervan varieert van 250 en 600 liter.

Kies het model dat bij je past

Voor het grote gezin denk je natuurlijk gelijk aan de grote Amerikaanse koelkasten. Dit model is een echte blikvanger in de keuken. Ze komen nu ook in 3- of 4-deurs uitvoeringen. Zo heb je nog meer ruimte. Meestal komen de Amerikaanse modellen met een dispenser of een waterreservoir.

Ben je alleen of met zijn tweetjes, dan is een standaard koel- en vriescombinatie het meest voor de hand liggend. Zelfs een tafelmodelletje zou kunnen voldoen. De keuze hangt natuurlijk geheel af van je persoonlijke wensen. Ben je iemand die graag eten invriest of juist niet? De tafelmodellen zijn voorzien een klein vriesgedeelte. Wil je dus meer kunnen invriezen dan zou een grotere combinatie beter bij je passen. Een losse vrieskist behoort ook tot de mogelijkheden, maar dit neemt natuurlijk wel meer ruimte in beslag dan een koelvries-combinatie.

Waar je ook voor gaat, je wilt graag dat jouw koelkast naadloos aansluit op de rest van jouw keuken. Vind je het nog lastig om je daar een beeld bij te vormen, bekijk dan onze complete keukens.

Voordelen van een vrijstaande koelkast

Kies altijd voor een energiezuinige koelkast

Een koelkast is 24 uur per dag in gebruik. Daarom is het belangrijk dat je een koelkast kiest met een energiezuinig label. Deze labels kun je vinden op de koelkasten in de showrooms. Je ziet hierop ook het jaarlijkse energieverbruik van de koelkast. De energielabels lopen van A tot G. Kies altijd voor een A-label. Dit is de meest zuinige in het energieverbruik. Het kan lastig zijn om een energiezuinige koelkast te vinden in het gewenste budget. Maar vergeet niet dat een A-label zichzelf altijd terug verdient op de langere termijn. Let er ook op dat een te groot model niet goed is voor het energieverbruik omdat deze dan onnodige stroom verbruikt.

Wat vaak wordt vergeten is het geluidsniveau. Stel je maar eens voor dat je in een klein appartementje probeert te slapen en de koelkast de hele nacht bromt. Je kunt dus wel eens heel blij zijn met een geluidloze koelkast.

Beste koop label

Om je te helpen met het maken van een keuze is er ook altijd het label ‘beste koop’ van de consumentenbond. Na het testen van een groot aantal koelkasten komt de consumentenbond met een oordeel. Ze vertellen je op deze manier welke koelkast je echt waar geeft voor je geld. Er wordt beoordeeld op verschillende factoren. Een paar daarvan zijn de temperatuur, energieverbruik, prijs en kwaliteit. Zo weet je zeker dat je aankoop ook echt goed is.

Belangrijke koelkastmerken

De koelkasten komen natuurlijk van verschillende fabrikanten. Het is lastig om te bepalen welk merk nu echt het beste is. Toch zijn er merken die boven de rest uitsteken. Denk dan aan Samsung, Bosch en Liebherr. Het is bekend dat deze merken niet veel reparaties of onderhoud nodig hebben. Ze gaan langer mee en zijn energiezuinig. Een gemiddelde koelkast gaat ongeveer 8 jaar mee. Dit hangt af van de modellen en het merk. Het onderhoud van de koelkast speelt ook een rol. Hoe vaker je de koelkast schoonmaakt, hoe langer deze mee zal gaan.

Ruim aanbod in onze showroom

Voor persoonlijk advies ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom. We hebben een ruim aanbod aan verschillende modellen koelkasten. Om nog beter aan je wensen te kunnen voldoen, staan onze medewerkers voor je klaar met deskundig advies. Kom dus snel eens langs in een van onze showrooms!

Wil je eerst thuis wat ideeën opdoen? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan.

Keukenstunter - Koelkasten apparatuur

Vrijstaande koel-vriescombinatie

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Bosch
NEFF
ATAG
Pelgrim
Novy
Boretti
Lanesto
AEG
Electrolux
Dekker
Siemens
Etna

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.