Keukenstunter - 9ZkFUVdLlJ

Handige tips voor het schoonmaken van je keuken

Tips!

Het schoonmaken en daarmee het onderhouden van je keuken is niet het leukste om te doen, maar het is wel nodig. Zo hou je bacteriën buiten, en kan je zo lang mogelijk van je keuken genieten. Wanneer je het niet schoonmaakt of onderhoudt, kan het aanrecht eerder aangetast worden en de kwaliteit achteruit gaan. Hoe maak je je aanrecht het beste schoon? En hoe voorkom je krassen in de spoelbak? Maak het jezelf gemakkelijk met onderstaande tips! Zo heb je jouw keuken brandschoon in slechts een aantal stappen.

Schoonmaken van de keuken

Volg dit handige stappenplan om je keuken zo efficiënt mogelijk schoon te maken.

  1. Opruimen: Je kunt je keuken alleen schoonmaken als je de ruimte hebt. Zorg daarom voor een opgeruimde keuken voordat je begint met schoonmaken.
  2. Kastjes en keukenblad: Maak de kastjes en het keukenblad schoon met een nat doekje met zeep. Werk hierbij van boven naar beneden.
  3. Fornuis: Ook het fornuis maak je schoon met een doekje met zeep. Als je een kookplaat hebt maak je het fornuis heel snel schoon, met een gasfornuis moet je de pannenhouders los schoonmaken.
  4. Keukenapparatuur: Nu is de rest van jouw keukenapparatuur aan de beurt. Denk hierbij aan de oven, magnetron, koelkast en eventueel zelfs de vriezer. Voor ieder van deze apparaten geldt: een doekje langs de buitenkant, het apparaat leegruimen en de binnenkant schoonmaken met een doekje met zeep.
  5. Vegen en dweilen: Als laatste veeg en dweil je de keukenvloer. Alle kruimels die door het schoonmaken op de grond zijn gevallen pak je dan direct mee. Zo heb je een compleet schone keuken en is de vloer zelfs helemaal schoon.
Keukenstunter - 1_alone-cabinets-chores-cleaning-contemporary-domestic-1559391-pxhere.com

Tips voor schoonmaken van je keuken

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk je keuken grondig schoon te maken. Daarom bieden wij je handige tips voor het schoonmaken van jouw keuken. Met de basis tips van hierboven kom je al een heel eind, maar hieronder worden nog extra tips gegeven om je keuken zo schoon mogelijk te maken.

  • Heb je bijvoorbeeld last van hardnekkige vlekken in de oven of magnetron? Haal een doekje met allesreiniger door de binnenkant. Let wel op dat de oppervlakte afgekoeld is voor je begint. Nare geurtjes krijg je eruit door een bakje water met citroenpartjes in de oven of magnetron te plaatsen en te verwarmen. Zo wordt je oven weer als nieuw, ruikt de oven of magnetron fris en is hij van binnen ook goed schoon.
  • Heb je kalkaanslag ergens in de keuken? Dit is vaak hardnekkig en lastig te verwijderen. Met (schoonmaak)azijn verwijder je handig en snel kalkaanslag uit de gootsteen, zo kun je chemische middelen zoals bleek uit de weg gaan.

Advies en inspiratie bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je meer keuken inspiratie opdoen? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze, of download ons inspiratiemagazine. Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen of kunnen jou helpen met het vinden van inspiratie. Maak een afspraak of kom gewoon even binnen lopen. Wij zien je snel!

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Etna
AEG
Boretti
Bosch
NEFF
ATAG
Electrolux
Novy
Siemens
Lanesto
Dekker
Pelgrim

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.