Keukenstunter - NK18658_Artwood_22W___Wildeiche_rustikal___Lux_361___WeiSZ_Hochglanz

Wijnklimaatkasten: De laatste stap naar meer luxe

Tips!

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan is een wijnklimaatkast misschien wel de ultieme luxe toevoeging aan jouw keuken. Wijnklimaatkasten bewaren jouw wijn op precies de juiste temperatuur zodat je te allen tijde kunt genieten van een heerlijk wijntje. Wij geven je tips over het kiezen van een wijnkoelkast en de voordelen van zo’n kast.

Waarom wijnklimaatkasten?

Een constante temperatuur zorgt ervoor dat de smaak van wijn veel langer goed blijft, en dat de wijn langer bewaard kan blijven. Wijnklimaatkasten bieden zo’n rustige en constante omgeving, waarbij er geen temperatuurschommelingen zijn. Vaak wordt de kelder gebruikt als opslagplaats voor wijn, omdat hier de temperatuur constant is en vaak niet te warm wordt. Echter beschikt lang niet iedereen over de mogelijkheid om hun wijn in de kelder te bewaren. Sommige huizen hebben geen kelder of sommige kelders zijn ongeschikt voor het bewaren van wijn. Als dit het geval is, schiet de wijnklimaatkast te hulp.

De voordelen van een wijnklimaatkast

Je gebruikt een wijnkoelkast voor jouw wijnen om de volgende redenen:

1. De juiste temperatuur in de wijnkoelkast

Je kunt verschillende wijnen in dezelfde kast opslaan, omdat een wijnklimaatkast verschillende temperatuurzones heeft. Op deze manier blijft iedere wijn lang bewaart op de juiste temperatuur! Daarnaast blijft de temperatuur in de wijnkoelkast constant, wat het beste is om jouw wijn in te bewaren.

2. Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid wordt ook elektronisch geregeld. Je bent verzekerd van een goede fles wijn die niet te droog of te vochtig wordt bewaard. Dat zorgt het er ook voor dat de kurk niet uitdroogt en poreus wordt. Met deze luchtvochtigheid regulatie komt er niet teveel zuurstof in de wijn, en wordt de wijn niet zuur of te snel oud.

3. Geen trillingen

Wijnklimaatkasten zijn speciaal zo gebouwd dat de trillingen van de omgeving geen invloed hebben op de wijn. Dit zorgt ervoor dat de wijn rustig en stil kan blijven liggen.

4. Ventilatie

Veel wijnklimaatkasten zijn voorzien van een ventilatiesysteem. Wijn ‘ademt’ namelijk door de kurk, door frisse lucht toe te voegen zal de wijn geen last krijgen van eventuele vieze geurtjes.

5. Donkere omgeving

Ten slotte bieden wijnklimaatkasten een donkere omgeving voor de wijn. UV-licht versnelt het verouderingsproces van de wijn. De glazen deuren van de wijnklimaatkasten zijn vaak gemaakt van UV werend glas.

Keukenstunter - bfdzhEiqa6

De wijnklimaatkasten van Keukenstunter

Afhankelijk van jouw wensen en eisen kun je kiezen voor verschillende wijnklimaatkasten. Wij raden aan om even langs te komen in één van onze showrooms om te overleggen met een keukenspecialist.

De wijnkoelkasten van Keukenstunter

Zoals je ziet heb je als wijnliefhebber veel aan een wijnklimaatkast, om zo nog meer te genieten van jouw wijnen. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een wijnkoelkast? Kom langs in een showroom naar keuze of maak een afspraak. Wij helpen je graag!

Keukenstunter heeft de keuken die bij jou past

waar je ook naar op zoek bent

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

NEFF
Electrolux
Novy
ATAG
Siemens
Etna
Pelgrim
Lanesto
Boretti
Dekker
AEG
Bosch

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.