Keukenstunter - Bosch down draft afzuigkap

Downdraft afzuigkap

Afzuigkappen

Wil je je afzuigkap alleen zien als je hem gebruikt? Dan is een downdraft afzuigkap van Keukenstunter de perfecte keuze voor je nieuwe keuken. De downdraft afzuigkap is namelijk weggewerkt in je keukenblad. En hij komt alleen omhoog als je hem nodig hebt. Wel zo mooi, toch?

Wat is een downdraft afzuigkap?

Dit nieuwe model afzuigkap is bezig aan een grote opmars. Want steeds meer klanten zien de voordelen van een downdraft afzuigkap. Dit type afzuigkap is namelijk veel stijlvoller dan een traditionele afzuigkap die flink wat ruimte in beslag neemt. Als je de downdraft afzuigkap niet gebruikt, zie je hem niet. Want hij is keurig weggewerkt in je keukenblad, vlak bij je kookplaat. Hoe werkt dit apparaat dan? Wanneer je hem nodig hebt, druk je simpelweg op een knop. Dan schuift je afzuigkap omhoog vanuit je keukenblad. Dit gebeurt met een motor. Het is dus niet nodig om hem omhoog te trekken. De kookluchtjes en dampen worden vervolgens weggetrokken, direct van je pannen de afzuigkap in.

Luchtafvoer of recirculatie?

Wanneer je gaat voor een downdraft afzuigkap kun je kiezen tussen een recirculatie afzuigkap of een luchtafvoer model.

Recirculatie

Bij een recirculatie model heeft de downdraft afzuigkap een motor. Deze zuigt tijdens het koken de lucht op. Daarna wordt de lucht gefilterd en vervolgens weer de keuken in geblazen. De recirculatie downdraft afzuigkap heeft koolstoffilters. Deze zorgen ervoor dat de kookgeurtjes uit de lucht worden geabsorbeerd. Zo wordt de lucht in je keuken dus steeds gefilterd tijdens het koken. Het voordeel van een recirculatie afzuigkap is dat je geen afvoer naar buiten nodig hebt. Vooral handig voor keukens waarin je geen luchtafvoer naar buiten kunt realiseren, bijvoorbeeld in een appartement.

Lucht afvoeren

Je kunt ook kiezen voor een downdraft afzuigkap die werkt met luchtafvoer. Houd dan wel rekening met het plaatsen van een afvoerbuis. De luchtafvoerbuis zal door je keukenkastje heen lopen zodat deze uit het zicht is. Een nadeel hiervan is wel dat je een deel van de bergruimte in je keukenkastje voor de afvoerbuis opoffert. Als je een centraal luchtafzuigsysteem hebt in je keuken dan heb je dit nadeel niet. Je kunt je downdraft afzuigkap namelijk op het centrale systeem aansluiten.

Voordelen van een downdraft afzuigkap

Deze nieuwe afzuigkap is niet voor niets steeds populairder aan het worden. Er zitten namelijk nogal wat voordelen verbonden aan een downdraft afzuigkap. Het eerste voordeel is duidelijk: je hoeft niet meer tegen een grote schouwkap aan te kijken. Wanneer je niet kookt is de afzuigkap onzichtbaar weggewerkt. Dit geeft een rustig en opgeruimd beeld in je keuken.

Handig geplaatst in het keukenblad

En ander voordeel van de downdraft afzuigkap is dat je door de plaatsing in het keukenblad minder lawaai aan je hoofd hebt. Bij een traditionele afzuigkap, zit je hoofd vlak onder de afzuiger. Maar bij dit apparaat zit er een flinke afstand tussen je hoofd en afzuigkap. Dat brengt ons direct op het derde voordeel: de downdraft afzuigkap zit namelijk daar waar deze zijn werk moet doen, vlak bij de pannen! Kookluchtjes en dampen worden direct van de pan afgezogen, zonder kans zich te verspreiden in de keuken. Een ander belangrijk voordeel is dat dit type afzuigkap makkelijk is schoon te houden. Het gladde oppervlak is eenvoudig schoon te poetsen met een afneemdoekje. Tot slot heeft de downdraft afzuigkap nog een belangrijk voordeel als je hem installeert in je kookeiland. Hij vormt dan namelijk een barrière tussen je pannen en je gasten. Dus geen risico’s van spetters tijdens het koken!

Waar rekening mee houden?

Je kunt de downdraft afzuigkap installeren in zowel een bestaande als een nieuwe keuken. Bij installatie van een downdraft afzuigkap in een bestaande keuken moet je rekening houden met de ruimte die deze inneemt. Er wordt namelijk een uitsparing gemaakt in het aanrechtblad. Dus die ruimte moet er wel zijn achter je kookplaat. Verder neemt de afzuigkap een stukje kastruimte in beslag. Reken voor afzuigkap plus bijbehorende motor op ongeveer 35 centimeter onder je keukenblad. Dit ruimteverlies merk je nauwelijks als je kortere lades ervoor installeert. Ben je er nog niet helemaal uit hoe je jouw keuken wilt gaan indelen en wat voor afzuigkap daarbij past? Bekijk op onze inspiratiepagina wat voor jou de meest ideale keukenindeling is.

Advies nodig?

Ben je geïnspireerd geraakt door de nieuwe downdraft afzuigkap? De keukenspecialisten van Keukenstunter geven je graag deskundig advies over de aanschaf en installatie van een downdraft afzuigkap. Kom gerust eens langs voor advies. Er is een groeiend aantal Keukenstunter showrooms in heel Nederland, dus er is altijd wel een showroom bij jou in de buurt. Daar kun je trouwens ook terecht voor een compleet nieuwe keuken! Want Keukenstunter heeft een brede collectie keukens in de nieuwste trendkleuren en materialen.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Electrolux
Boretti
Lanesto
Bosch
Etna
NEFF
Siemens
ATAG
Novy
Pelgrim
Dekker
AEG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.