De ideale keuken indeling voor jou

De meest ideale keukenindeling voor jou

Keukenindeling

Een goede indeling van jouw keuken is belangrijk, vanuit zowel praktisch als ergonomisch oogpunt. Maar welke indeling is voor jou het meest ideaal? Dat is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk de beschikbare ruimte, het budget en jouw wensen en behoeften voor jouw nieuwe keuken. Om je te ondersteunen bij het kiezen, zullen wij een paar van de meest gekozen keukenindelingen voor je uiteenzetten.

Rechte keukenindeling

Een rechte keukenindeling is de basis van elke keukenopstelling. Alle kasten en keukenapparaten bevinden zich aan één wand. Deze opstelling is vooral geschikt voor smalle keukens of wanneer er slechts één wand beschikbaar is.

Het voordeel van deze keukenindeling is dat het in iedere ruimte past en zeer praktisch is wanneer alles slim is ingedeeld. Een nadeel van de rechte keukenindeling is dat je in een rechte keuken misschien meer moet lopen, van de ene naar de andere kant in de keuken. Meer weten? Lees het uitgebreide blog over rechte keukens hier!

U-keuken

Een U-keuken is een keukenindeling waarbij de kasten en apparatuur langs drie aangrenzende muren of delen van muren zijn geplaatst, waardoor een U-vorm ontstaat. Deze indeling is efficiënt en biedt veel opslag- en werkruimte, omdat de keukenkasten en werkbladen langs drie zijden van de keuken lopen. Deze keukenopstelling kan tegen 3 wanden geplaatst worden. Heb je niet drie wanden beschikbaar? Dit maakt niet uit, de derde zijde kan als kookeiland of bar gebruikt worden.

Een U-keuken kan zowel in kleine als grote ruimtes worden geïnstalleerd en is vooral populair in huizen waar veel opbergruimte en werkruimte nodig is. Bij de U-keuken heb je namelijk veel werkplekken en opbergruimtes tot je beschikking. Dit maakt de U-keuken erg prettig om in te koken en bakken. Voor meer informatie, lees onze blog over de U-keuken.

De ideale keuken indeling voor jou
De ideale keuken indeling voor jou

Hoekkeuken

De hoekkeuken, ook wel een L-keuken genoemd, is één van de meest populaire keukenindelingen. Deze indeling bestaat uit twee zijden die (meestal) beiden tegen een wand zijn geplaatst. Dit ontwerp maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de hoek van een kamer, waardoor er meer opbergruimte en werkruimte wordt gecreëerd in vergelijking met een rechte keukenindeling. Voor een efficiënte indeling, wordt de kookplaat meestal in het andere keukenblok geplaatst dan de spoelbak.

Een hoekkeuken heeft dus meer opbergruimte dan een rechte keukenopstelling. Daarnaast is de afstand tussen de keukenelementen kleiner en hoef je minder heen en weer te lopen. Lees in onze blog meer over de populaire hoekkeuken.

Eiland keukenindeling

Een keuken met kookeiland is een zeer gewilde keukenindeling. Bij deze opstelling wordt los van de keuken een extra werkruimte gecreëerd; het kookeiland. Deze indeling wordt veelvoudig toegepast in een open keuken. De kookplaat kan zowel op het kookeiland worden geïnstalleerd, maar kan ook op het vaste gedeelte van de keuken worden geïnstalleerd. Dan zou het eiland gebruikt kunnen worden als bar, of als extra opslagruimte.

Een keukeneiland geeft de mogelijkheid om koken en wonen met elkaar te combineren. Een kookeiland is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor extra sfeer. Lees op onze blogpagina meer over de kookeiland indeling.

De ideale keuken voor jou
Inspiratiemagazine

Alle keukenindelingen onder één dak

Wil je de meest gekozen keukenindelingen graag met eigen ogen bekijken en vergelijken? Download ons inspiratiemagazine om de keukenindelingen alvast te kunnen bekijken. Bij Keukenstunter vindt je alle soorten keukens onder één dak. Kom eens langs bij één van onze showrooms en bekijk zelf wat de mogelijkheden zijn. Maak alvast een afspraak of neem contact op met één van onze vestigingen.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Pelgrim
Boretti
Novy
Lanesto
Etna
Dekker
Electrolux
NEFF
Siemens
AEG
Bosch
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.