Keukenstunter - 19161726_home_NEFF_graphite_grey_3200x1240

Magnetrons

KEUKENAPPARATUUR

Magnetrons maken het leven gemakkelijker. Het eten van gisteravond is lekker snel opgewarmd en die bak popcorn heb je in een minuut of wat op tafel staan. Ook het ontdooien van bevroren voedsel is in een handomdraai gebeurd. Het is bijna ondenkbaar dat er geen magnetron in de keuken aanwezig is. We geven je hierbij een aantal tips waar je op kunt letten. Zo maak je makkelijker een keuze bij het kopen van een nieuwe magnetron.KEUKENAPPARATUUR

Solo magnetrons

Gebruik je de magnetron alleen maar af en toe om het eten op te warmen? Of soms voor het ontdooien van bevroren eten? In dit geval heb je genoeg aan de zogenaamde solo magnetron. Deze magnetrons zijn eenvoudig te bedienen en zijn niet duur in de aanschaf. Je kunt dit model al mee naar huis nemen voor een bedrag van ongeveer 80 euro.

Combi magnetrons

Magnetrons hebben tegenwoordig meerdere functies en kunnen veel meer dan alleen het opwarmen en ontdooien van eten. De combi magnetron heeft ook een ingebouwde oven waar je prima mee uit de weg kunt. Je hebt dus nu een magnetron en oven ineen. Dit is helemaal handig wanneer je niet zo’n grote keuken hebt. Je hebt nu genoeg aan één apparaat en die extra grote oven is niet nodig. Bak je graag taarten of maak je veel ovenschotels, dan is de combi magnetron echt een uitkomst. Er zijn magnetrons die ook een grill hebben of een stoomfunctie hebben. Met een crisp functie geef je een pizza een heerlijk krokant korstje. Er zijn ook speciale accessoires te verkrijgen om het stomen van groenten of het maken van rijst nog makkelijker te maken. Met een combi magnetron kun je dus alle kanten op.

Inbouw of vrijstaand model

Magnetrons komen in twee modellen. Je kunt kiezen uit inbouwmodellen of vrijstaande modellen. De meeste nieuwe keukens hebben een nis of een keukenkastje voor magnetrons. Hiervoor zijn de inbouwmodellen bedoeld. De magnetrons worden op deze manier een geheel met de keuken. De inbouwmodellen komen alleen in standaardmaten. Zorg er dus wel voor dat je de nis goed opmeet zodat er bij de inbouw geen problemen ontstaan. Heb je geen nis beschikbaar, dan zou je een vrijstaand model moeten aanschaffen. Je kunt deze makkelijk op een plank neerzetten of gewoon op het keukenblad. De vrijstaande modellen komen wel in verschillende maten. De solo magnetrons en combi magnetrons zijn te verkrijgen als inbouw of vrijstaand model. Lees meer over inbouwapparatuur in jouw keuken op onze inspiratiepagina.

Voor en nadelen van een open keuken

Het vermogen

Het vermogen van magnetrons wordt weergegeven in het aantal watt. Hoe hoger het aantal watt, hoe sneller het eten wordt opgewarmd. Er zijn al magnetrons verkrijgbaar vanaf 400 watt. Deze uitvoeringen doen er wel langer over om het eten op te warmen. Daarom kun je het beste kiezen voor de magnetrons met een vermogen van 1100 watt of meer. Je eten is dan in een mum van tijd opgewarmd.

De inhoud

De inhoud van magnetrons wordt uitgedrukt in liters. De kleinste magnetron heeft een inhoud van ongeveer 10 liter. Dit is genoeg voor een huishouden van 1 of 2 personen. Wanneer je een groter gezin hebt van 4 of meer personen, dan kun je beter een wat groter model kiezen. Dit zijn de magnetrons van 35 liter of meer. Let bij de aanschaf ook bijvoorbeeld of er een ovenschotel in past. Het zou jammer zijn wanneer je de magnetron te klein koopt.

Keukenstunter - aeg

De bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van magnetrons verschilt per model. Dit wordt ingedeeld in verschillende klassen. Deze klassen bestaan uit basisklasse, middenklasse en topklasse. De klasse hangt af van de materialen waarmee de magnetrons gebouwd zijn. Ook de plateaus en de verlichting worden bekeken. De draaiplateaus moeten namelijk wel van een bepaalde kwaliteit zijn zodat ze lang mee gaan. Dit geldt ook voor de verlichting. Het beste kun je dus altijd voor een bouwkwaliteit van topklasse gaan, want deze gaan langer mee.

Het onderhoud

Onderhoud de magnetron altijd goed. Ook dit helpt de levensduur van magnetrons te verlengen. Kijk voor de schoonmaak of het apparaat goed is afgekoeld. Vooral zijkanten kunnen heet worden bij het gebruik. Maak magnetrons niet schoon met bijtende schoonmaakmiddelen of harde schuursponsjes. Je kunt hiermee best wel wat schade aanbrengen. Eigenlijk moet je het na elk gebruik even schoonmaken. Zo blijven er geen etensresten achter die wel eens hardnekkig vlekken kunnen worden. Een beetje azijn of een scheutje citroen doet wonderen. In ons blog vind je nog meer handige tips voor het schoonmaken van je keuken.

Een ruim aanbod

Wil je de verschillende modellen in onze showroom komen bekijken, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Er is een ruim aanbod van solo magnetrons en combimagnetrons. Mocht je verder nog vragen hebben over een bepaald model, dan staan onze medewerkers je graag te woord. Zo maak je altijd de juiste keuze.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Lanesto
Boretti
NEFF
Electrolux
Novy
Siemens
AEG
Etna
Pelgrim
Dekker
Bosch
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.