De landelijke keukenstijl

De landelijke keukenstijl

Keukenstijlen

Eén van de meest populaire keukenstijlen, is de landelijke keuken. Deze keukenstijl voldoet aan al onze wensen; meer rust, natuurlijke materialen en bovenal duurzaam. Maar, we willen liever niet inleveren op luxe en comfort. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om de landelijke, nostalgische keuken te combineren met de modernste keukenapparatuur en keukenmaterialen.

Landelijke keukenopstelling

De landelijke keuken kent vele varianten en kun je zo nostalgisch maken als je zelf wil! Een populaire indeling voor een landelijke keuken is de L-keukenopstelling. Hierbij benut je twee keukenwanden optimaal en houd je in de tegenovergestelde hoek ruimte over voor een gezellige eethoek. Ook een open keuken met keukeneiland is erg gewild. Met deze opstelling kun je gezamenlijk koken en kletsen.

Heb je een kleine keuken, of beschik je slechts over één keukenwand? Dan is een rechte keukenopstelling de meest geschikte keuze. Door een rechte keuken zo efficiënt mogelijk in te delen, hoeft deze niet onder te doen aan andere opstellingen. Wanneer je deze efficiënt indeelt zal er genoeg ruimte zijn voor de gewenste keukenapparatuur, en kan je de rest gebruiken voor kastjes.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten keukenopstellingen. Een landelijke keuken is niet gebonden aan één specifieke opstelling. Je kunt dus precies die keukenopstelling kiezen die het beste past bij jouw landelijke keuken!

Natuurlijke keukenmaterialen

Bij ‘landelijk’ denk je direct aan ‘natuur’. Kies bij een landelijke, klassieke keuken daarom vooral voor natuurlijke materialen en kleuren, zoals hout.

Dit materiaal draagt bij aan de klassieke sfeer en is ook een duurzame keuze. In alle aspecten van de keuken kun je hout verwerken; de vloer, het werkblad, de keukenkastjes en de keukentafel. Hout creëert een warme en gezellige sfeer. Een landelijke keuken is een keuken waarin geleefd wordt! Daarnaast is hout erg goed te combineren met de natuurlijke kleuren van een landelijke keuken. Denk hierbij vooral aan zwart, grijs en veel wit! Deze combinatie zie je ook in bovenstaande keuken.

Oog voor detail in de keuken

Ondanks dat er vele variaties zijn binnen de stijl ‘landelijk’, is één ding zeker: Landelijk wonen betekent sfeer! Keukenverlichting is hierin één van de belangrijkste aspecten. Zorg voor een warme sfeer in jouw landelijke keuken door te kiezen voor geel (warm) licht.

Kenmerkend aan de landelijke keukenstijl zijn de kleine maar vele details. Bijvoorbeeld in kleine wand- en vloertegels met een patroon of sierlijke grepen aan de keukenkastjes. En qua styling? Laat zien wat er in je keuken te vinden is! Kies voor open kasten, presenteer alle kruiden op houten plankjes, en hang al je potten en pannen aan de muur. Sfeer ten top!

De landelijke keukenstijl

Landelijke keuken inspiratie bij Keukenstunter

Wil je meer voorbeelden zien van landelijke en nostalgische keukens? Download dan hieronder ons gratis inspiratiemagazine! Deze staat boordevol voorbeelden, tips & adviezen! Bekijk je liever keukens in onze keukenwinkel? Kom dan gerust langs in één van onze showrooms. Bij Keukenstunter vind je keukenopstellingen in alle stijlen, vormen en maten. Onze keukenspecialisten helpen je graag bij het uitkiezen van jouw perfecte keuken, en geven graag advies voor jouw keuken.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Novy
ATAG
AEG
Bosch
NEFF
Pelgrim
Siemens
Electrolux
Dekker
Etna
Boretti
Lanesto

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.