Dit zijn de voordelen van een woonkeuken

Dit zijn de voordelen van een woonkeuken

Keukenindeling

De keuken is al lang geen ruimte meer waar alleen wordt gekookt. Maak kennis met de woonkeuken, een keuken waarin geleefd en gekookt wordt! De woonkeuken heeft een interessante en ruime keuken indeling. Ben je benieuwd geworden naar de woonkeuken? Wij zetten de feiten en voordelen op een rij!

Wat is een woonkeuken?

Een woonkeuken is meestal een vrij en grote keuken waarin niet alleen gekookt wordt, maar die ook dient als ruimte om in te leven. De keukenstijlen en keukenindelingen blijven bij een woonkeuken altijd in beweging.

Voorheen was het vanzelfsprekend dat de keuken zich bevond in een aparte kamer, afgescheiden van de woonkamer en de eetkamer. Maar tegenwoordig zie je dat deze bijna altijd met elkaar zijn verbonden.

Hierdoor worden de keuken en woonkamer één grote ruimte. Dat biedt voor veel mensen de volgende voordelen.

Voordelen woonkeuken

1. Ruimte

Doordat de keuken en woonkamer verbonden zijn met elkaar creëer je één grote ruimte in plaats van twee afgesloten losse ruimtes. Dit zorgt ervoor dat jouw gehele woonkamer en keuken direct een stuk ruimer lijkt.

Er staan immers geen muren of deuren die de ruimte verkleinen. Door de ruimtelijkheid oogt de woonkeuken een stuk lichter en voelt de gehele ruimte groot aan.

2. Samenhang & gezelligheid

De woonkeuken wordt een plek in huis om in te koken, bij te praten na het werk, te eten en ’s avonds met vrienden wat te drinken en gezellig te kletsen. Dat zorgt voor een fijne en gezellige sfeer in huis! Daarnaast biedt een woonkeuken samenhang in de stijlen binnen het huis. Kies je voor een woonkeuken dan hebben de woonkamer en de keuken dezelfde stijl en kan je die stijl gemakkelijk doortrekken naar jouw keuken.

3. Kookeiland

De woonkeuken wordt regelmatig gecombineerd met een keukeneiland. Bij deze opstelling bestaat de woonkeuken uit twee delen:

  • Het eerste deel van de keuken staat volledig tegen een wand aan. Dit deel bestaat uit kasten en apparatuur.
  • Het tweede deel (het eiland) is de plek waar gekookt, gepraat en soms zelfs ook gegeten wordt. Er is ook mogelijkheid tot een bar, dit maakt de keuken zeer huiselijk en gezellig.

Het voordeel van een kookeiland is dat je dan veel opbergruimte creëert, en zo kan je met meerdere mensen tegelijkertijd in de keuken werken.

De voordelen van een woonkeuken
Keukenstunter magazine

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over jouw toekomstige keuken of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

 

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Bosch
ATAG
Lanesto
NEFF
Electrolux
Siemens
Dekker
Pelgrim
Novy
Boretti
AEG
Etna

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.