Een geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat

Een geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat

Keukenindeling

Wil je af van die enorme afzuiger in de keuken? Dat is begrijpelijk, want het kan veel subtieler en praktischer. Een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem is niet alleen veel mooier in de keuken, maar ook nog eens veel handiger. Waarom en wat er dan handiger aan is lees je allemaal in dit inspiratieblog, volledig gewijd aan het geïntegreerde afzuigsysteem, of ook wel downdraft afzuigkap genoemd.

Hoe werkt het afzuigsysteem?

Een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem heeft de afzuiger aan de voorkant, achterkant of in het midden van de kookplaat. Dit zorgt ervoor dat deze de stoom en luchtjes van de pannen niet van boven, maar van onder opgezogen worden. Vandaar dat dit systeem ook wel het downdraft afzuigsysteem wordt genoemd, het is geen afzuigkap maar is dus geïntegreerd in je werkblad. Wil je meer ontdekken over de voordelen van een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem? Lees dan vooral verder!

De voordelen van een geïntegreerd afzuigsysteem

Dit type afzuigsysteem kent vele voordelen, zowel esthetische als praktische. Wij zetten een aantal voordelen even kort voor je op een rij.

Esthetisch:

  • Het past bij iedere keukenstijl: omdat het afzuigsysteem (meestal) niet zichtbaar is, past iedere keukenstijl bij het geïntegreerde afzuigsysteem.
  • Onbelemmerd zicht: er zit geen grote afzuigkap meer in de weg die het zicht in de keuken belemmerd.

Praktisch:

  • Geen geurtjes: het grootste voordeel is dat een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem alle geurtjes direct opzuigt, zonder dat ze eerst omhoog stijgen naar de afzuigkap.
  • Stiller: doordat de afzuiger dichterbij de pannen staat, kost het minder kracht om alles op te zuigen, dit resulteert in een stillere afzuigkap.
  • Duurzamer en beter: de afzuiging van onderaf werkt simpelweg beter en duurzamer. Doordat de afstand van van pan naar het afzuigsysteem kleiner is.
  • Gemakkelijk: een afzuigsysteem dat zich in de kookplaat bevindt is gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken.
Een geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat

Aanbod downdraft afzuigkap

Je kunt een selectie van ons aanbod aan kookplaten met afzuigmodule hier bekijken. Daarnaast ben je ook altijd welkom in een van onze showrooms voor het volledige aanbod van downdraft afzuigkappen! Wij kunnen je in onze showroom deskundig en vrijblijvend advies geven over de keuzes. Het uitzoeken van een nieuwe keuken en/of kookplaat is niet zomaar iets en dat begrijpen wij en helpen wij graag bij! Maak een afspraak of bel met ons!

Advies bij Keukenstunter

Heb je advies nodig of wil je inspiratie opdoen in een showroom? Kom dan langs in één van onze Keukenstunter vestigingen. Onze keukenadviseurs staan voor je klaar om je te adviseren over de perfecte kookplaat met een bijpassend afzuigsysteem. Wil je eerst inspiratie opdoen? Download dan ons inspiratiemagazine.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

AEG
NEFF
Lanesto
Boretti
Pelgrim
Etna
Siemens
Novy
Dekker
Electrolux
Bosch
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.