Natuurstenen keuken

Een keuken met soft close systeem

Keukenindeling

Een keuken waarin de lades rustig sluiten zonder dat je extra voorzichtig hoeft te zijn, dat klinkt ideaal! Lees hier meer over de soft-close techniek in de keuken.

Wat houdt soft-close systeem in?

De soft-close techniek wordt met name toegepast op greeploze lades en kasten. Dit beperkt zich niet per se tot de keuken maar kun je terug vinden in het gehele huis. Greeploos is zeer modern en van deze tijd, hier wordt dan ook vaak voor gekozen. Een greeploze lade is vooral in de keuken een grote trend en is gemakkelijk te gebruiken. Enkel het sluiten van een lade of kast zonder grepen gaat minder gemakkelijk. Meestal duw je deze dicht, helaas kan dit schade aan jouw keuken geven. Om deze reden is de soft-close techniek ontworpen. Met deze techniek sluit de lade of kast zachtjes, ook al duw je deze dicht. Ideaal dus voor greeploos, maar ook voor lades met een greep een fijne toevoeging!

Hoe werkt het soft-close systeem?

Soft-close, of ook wel easy close, kan op twee manieren worden toegepast in jouw kast of lade.

  1. Er worden langzaam sluitende scharnieren bevestigd, hierbij valt de lade zacht dicht, ook als je deze een krachtige zet geeft.
  2. Er wordt een rubberen dop aan de binnenkant van de kast of lade geplaatst, deze zorgt voor een zachte sluiting.

Optie één wordt tegenwoordig het vaakst toegepast, dit komt omdat deze techniek ook goed werkt als je een harde zet tegen de lade of kast geeft.

Is soft-close iets voor jouw keuken?

Soft-close in de keuken kan extra kosten met zich mee brengen, echter is dat, vooral bij een greeploze keuken, het zeker waard. Zonder soft-close systeem in de keuken sla je jouw lades of kastdeuren harder dicht en heb je eerder last van schade. Je kunt het dus zien als een investering voor de duurzaamheid van jouw keuken! Weet je niet zeker of het soft-close systeem iets voor jouw keuken is, kom dan naar een Keukenstunter winkel voor een goed en gespecialiseerd keuken advies.

Een keuken met soft close techniek

Op zoek naar een nieuwe keuken?

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over jouw nieuwe keuken? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze. Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. Boek je afspraak online bij Keukenstunter. Weet je al hoe je jouw keuken wilt inrichten? Vraag dan een gratis 3D-ontwerp aan. Zo kun je middels een VR-bril zien hoe jouw keuken er in het echt uit ziet! Weet je nog niet zo goed hoe je jouw keuken wil inrichten, download dan het inspiratiemagazine om inspiratie voor jouw keuken op te doen.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Dekker
Bosch
ATAG
Electrolux
Etna
Lanesto
Boretti
Pelgrim
AEG
NEFF
Novy
Siemens

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.