Hoe richt je een hoekkeuken efficiënt in

Hoe richt je een hoekkeuken efficiënt in

Keukenindeling

De hoekkeuken is zeer populair en daarmee één van de meestverkochte keuken indelingen van Nederland. Het is niet zonder redenen dat deze indeling zo geliefd is. Een hoekkeuken neemt minimale ruimte in beslag maar biedt wel veel opberg- en werkruimte. Daarnaast kun je eindeloos variëren met deze indeling. Wil je meer weten over de hoekkeuken? Lees dan vooral ons blog over de hoekkeuken!

De mogelijkheden in jouw ruimte

Het hangt een natuurlijk ook altijd vanaf hoe groot jouw ruimte is, hoe de indeling zal worden. Heb je namelijk een wat kleinere keuken? Dan kun je het best omhoog werken bij een tekort aan opbergruimte. Terwijl je bij een wat grotere keuken nog de ruimte hebt om een keukeneiland toe te voegen. Heb je een wat langere keuken, dan is het ook mogelijk om één keukenblok niet tegen een wand te plaatsen. Dit blok kan dan eventueel functioneren als bar! Wil je graag gericht advies over alle mogelijkheden? Maak een afspraak met een van onze specialisten!

Hoge keukenkasten

In een kleine keuken zal je maximaal gebruik moeten maken van de beperkte ruimte die beschikbaar is. Het plaatsen van keukenkasten biedt hiervoor de uitkomst. Hoe hoger de inbouwkasten, hoe meer inbouwapparatuur en keukenaccessoires je kwijt kunt. Je kunt zowel kiezen voor hoge, doorlopende kasten als voor zwevende bovenkasten. Hoge, doorlopende kasten ogen het ruimst. Zwevende kasten laten daarentegen de ruimte weer kleiner lijken. De zwevende kasten bieden wel weer extra ruimte. De keuze is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Slimme opbergsystemen

Het is altijd beter om van tevoren na te denken over de opbergmogelijkheden. Heel slim dus als je nu alvast opzoek gaat naar de handigste kasten voor jouw situatie.

  • Kies voor lades, lades zijn vaak efficiënter in opbergruimte dan kasten.
    Kies bijvoorbeeld voor een dubbele besteklade, deze zorgt voor een praktische indeling voor bestek en keukengerei.
  • Gebruik alle ruimte die je hebt verstandig. Plaats in de hoeken bijvoorbeeld en hoekkast of een hele hoge smalle kast die uitschuifbaar is. Deze kasten worden ook wel apothekerskasten genoemd. Ideaal voor de opslag van je voorraad!
  • Wil je volledig gebruik maken van de ruimte? Kies dan ook voor plintlades. Dit zijn lades onder de keukenkasten bij de plinten. Hier kun je spullen opbergen die niet dagelijks nodig zijn.

Hoe richt je een hoekkeuken efficiënt in

Meer info? Kom langs!

In onze keuken showrooms verdeeld over heel Nederland assisteren wij je graag. Samen stellen wij jouw droomkeuken samen. Wij verkopen allerlei soorten keuken indelingen, jouw droom keuken zit er dus altijd tussen! Wil je meer informatie over de hoekkeuken of een andere keuken indeling? Twijfel dan niet en neem contact met ons op.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Inventum
Siemens
NEFF
Boretti
Dekker
Lavanto
ATAG
Etna
Pelgrim
AEG
Bosch

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.