Welk type werkblad moet ik kiezen voor mijn keuken

Welk type werkblad moet ik kiezen voor mijn keuken

Keukenindeling

Ben jij jouw nieuwe keuken aan het samenstellen? Dan moet je ook beslissen welk werkblad jouw toekomstige keuken gaat hebben. Het is makkelijk om iets moois te kiezen, maar dit is meestal niet zo handig. Natuurlijk, een mooi werkblad is ontzettend belangrijk. Maar vergeet niet te letten op de duurzaamheid, de kosten of het onderhoud. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten onder elkaar.

Jouw persoonlijke stijl werkblad

Allereerst is het esthetische aspect van het keukenblad van groot belang. Wat is de stijl die jouw keuken moet uitstralen en hoe komt dat terug in het werkblad? Je kunt kiezen voor uitgesproken materialen zoals marmer of hoogglans wit maar ook voor een materiaal die in iedere stijl thuis past, zoals graniet. Graniet heeft een wat rustigere uitstraling dus kan vaak in elke keuken worden geplaatst.

Voor- en nadelen van keukenblad materialen

Alle materialen hebben hun voor- en nadelen, hierin is het dus onderzoeken wat het best bij jou past. Let er bijvoorbeeld op hoe goed het materiaal tegen krassen, hitte of water kan. Keramiek is bijvoorbeeld goed bestand tegen krassen én hittebestendig. Daarnaast heeft geïmpregneerde marmer niet zo snel last van vlekken.

Tip: Kies een aantal materialen die jouw interesse wekken en duik even diep in de voor- en nadelen. Zo kun je betere afwegingen maken!

Onderhoud van het werkblad

Daarnaast kan het benodigde onderhoud een grote dealbreaker worden. Met name natuurlijke materialen zoals marmer of hout, hebben regelmatig onderhoud nodig. Zo moet hardhout voor een optimale conditie ongeveer één keer per week goed schoongemaakt worden om vuil tegen te gaan. Bij glas of kunststof ben je sneller klaar, je hoeft alleen maar een doekje over het werkblad te halen. Ben je fan van een houtlook keuken maar heb je geen tijd om het te onderhouden? Kies dan voor kunststof met een houten uitstraling. Dit biedt het gemak van kunststof en de prachtige, warme uitstraling van hout.

Welk type werkblad moet ik kiezen voor mijn keuken
Inspiratiemagazine

De dikte en de hoogte van een keukenblad

De hoogte voor jouw keukenblad is meestal rond de 90 of 95 cm. Maar vraag voor de zekerheid aan één van onze keukenspecialisten wat goed bij jouw keuken past. De dikte van het blad is een kwestie van smaak. Echter kan het wel zo zijn dat je bij een zwaar materiaal moet denken aan extra ondersteuning voor je keukenblad.

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over jouw toekomstige keuken of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Maak een afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Dekker
Lanesto
AEG
Siemens
Boretti
Novy
ATAG
Pelgrim
NEFF
Bosch
Electrolux
Etna

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.