Welke koelkast past het beste in jouw keuken

Welke koelkast past het beste in jouw keuken

Keukenindeling

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij van Keukenstunter snappen dat als geen ander. Er zijn zoveel opties op dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij alle mogelijke opties voor je op een rijtje gezet.

Koelkast modellen

Op het gebied van koelkasten heb je ruim de keuze tussen een aantal modellen, namelijk:

  • Koel-vriescombinatie: Bij deze kast zit het koeldeel boven en het vriesdeel onder. Deze twee delen zijn afgesloten van elkaar. Zo kun je goed de temperatuur instellen per deel. Dit model koelkast is handig voor 3-5 personen.
  • Dubbeldeurs-koelkast: Hier zit het vries gedeelte boven en het koel gedeelte onder, dit koelkast model wordt veelal gebruikt bij gezinnen.
  • Amerikaanse koelkast: Dit zijn grote koelkasten met veel ruimte. Het koel en vries gedeelte bevinden zich naast elkaar en de koelkast heeft vaak een luxe uitstraling. Door de grote opslag mogelijkheid is deze koelkast vooral bestemd voor (grote) gezinnen.
  • 3- en 4-deurs koelkast: Deze koelkast bestaat uit een koelgedeelte met twee grote deuren. Daaronder bevindt het vriesgedeelte zich. Dit kan een lade zijn of ook een deur. Deze koelkast is erg geschikt voor gezinnen met ongeveer 3-6 personen.
  • Tafelmodel koelkast: Dit is een kast die kleiner is dan 100 cm, met weinig technische snufjes en vaak zonder vriesvak. Deze koelkast geeft genoeg ruimte voor ongeveer 1 tot 3 personen.
  • Smartkoelkast: Deze ‘slimme’ koelkast is op afstand verstelbaar (bijvoorbeeld in temperatuur) vanaf je smartphone. In sommige zit zelfs een camera waardoor je kunt bekijken wat je nodig hebt terwijl je in de supermarkt staat!
  • Vrijstaande koelkast: naast de bovenstaande koelkasten zijn bepaalde koelkasten ook in vrijstaande modellen te vinden, lees hier de voordelen van een vrijstaande koelkast.

Heb je jouw droomkoelkast gevonden? Dan hoef je er alleen nog maar over na te denken of je deze wilt inbouwen of losstaand wil. Regelmatig wordt er gekozen voor een ingebouwde koelkast. Een ingebouwde koelkast geeft een moderne en strakke uitstraling en past daarom perfect binnen de moderne keukenstijl, maar een vrijstaande koelkast kan juist gemakkelijk overal neer worden gezet. Naast het aanschaffen van een koelkast kan er ook een losse vriezer gekocht worden. Bekijk de opties online.

Energielabel koelkast

Koelkasten worden bestempeld met energielabels. Wanneer je een nieuwe koeling koopt, kun je daar opletten. De labels lopen van A+++ tot D, hier in is A+++ het milieu vriendelijkst en het zuinigst in energieverbruik. Echter is de verkoop met een energielabel van A of lager niet meer toegestaan. A+ is dus de minst zuinige die je kunt kopen. Als je een koelkast koopt met een hoog energielabel, help je mee met het verbeteren van het milieu en daarnaast is een lager energie verbruik voordelig voor jouw portemonnee.

Advies bij Keukenstunter

Heb je advies nodig of wil je inspiratie op doen in een showroom? Kom dan langs bij één van onze Keukenstunter vestigingen. Onze keukenadviseurs staan voor je klaar om je te adviseren over de perfecte koelkast, maak van tevoren een afspraak, zodat je zeker weet dat je goed geholpen kan worden. Daarnaast kan je van tevoren inspiratie opdoen door het inspiratiemagazine te downloaden.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Novy
ATAG
Electrolux
AEG
Boretti
Pelgrim
Dekker
Bosch
Etna
Siemens
NEFF
Lanesto

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.