Hoge keukenkasten wel of niet doen

Hoge keukenkasten wel of niet doen

Keukenstijlen

Ben je bezig met het ontwerp van je keuken en twijfel je of je hoge keukenkasten of lage keukenkasten wil nemen? Wij helpen je graag bij het uitdenken van je ideale keukenopstelling en keukenstijl.

Voordelen van hoge keukenkasten

Het grootste voordeel van een hoge keukenkast: je kunt er veel in kwijt. Denk aan al je pannen, borden en voorraad. Vooral in beperkte ruimtes is dit een voordeel. Je benut de ruimte optimaal, je gaat immers de hoogte in. Maar ook de volgende zaken zijn redenen om voor hoge keukenkasten te kiezen:

  • Strakke uitstraling: hoge keukenkasten met dichte deuren staan super minimalistisch en strak in de keuken. Houd je niet van rommel? Dan is dit zeker een aanrader.
  • Veel mogelijkheden: je hebt talloze mogelijkheden wat betreft de uitstraling van de keukenkast. Hierin kun je het zo gek maken als je zelf wil. Kies je voor een dichte kast of wil je er graag glas in hebben om je servies mooi uit te stallen? Ook wat betreft kastverlichting zijn hier weer diverse oplossingen mogelijk.
  • Efficiënte indeling: omdat een hoge keukenkast de hoogte ingaat, is er ook ruimte voor een efficiënte indeling! Zo kun je kiezen voor het aantal deuren, type kast, maar ook de binnenkant van de kast. Ga je voor uittrekbare lades, carrousels met planken of een apothekerskast? De keus is aan jou!
  • Ruimtelijk effect in de keuken: hoge keukenkasten geven een ruimtelijk effect, de ruimte zal namelijk hoger ogen dan dat het werkelijk is. Gebruik de wand waar je de hoge keukenkasten plaatst ook voor jouw keukenapparatuur zoals een oven of een combi-magnetron. Zo ziet het geheel er mooi strak en afgewerkt uit en neemt het verder geen ruimte in op het werkblad.
  • Ideaal voor inbouwapparatuur: kies je voor inbouwapparatuur? Dan wordt dit vaak gecombineerd met hoge keukenkasten. Denk aan een inbouw koelkast en een inbouwmagnetron. Deze “verdwijnen” als het ware in de muur als je deze omringt met hoge keukenkasten. Super chique!

Nadelen van hoge keukenkasten

Alhoewel men veelal wel kiest voor hoge keukenkasten, is dit niet voor iedereen een ideale keukenoptie. Zeker in kleine, smalle keukens kunnen hoge keukenkasten snel lomp worden. Wil je toch graag genoeg opbergruimte? Kies dan voor enkele hoge keukenkasten en wissel dit af met losse planken tegen de muur. Dit geeft een veel ruimtelijker effect.

Hoge keukenkasten van Keukenstunter

Graag een keuken met of zonder hoge keukenkast? Wij kunnen jouw keuken helemaal personaliseren. Maak een afspraak in één van onze vestigingen en laat een 3D ontwerp maken door onze keukenspecialisten. Geheel vrijblijvend en met deskundig advies. Liever eerst inspiratie opdoen? Download ons gratis inspiratiemagazine! Deze staat boordevol keukeninspiratie en keukenideeën.

Inspiratiemagazine
Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

AEG
Lanesto
Siemens
NEFF
Novy
Etna
Dekker
Boretti
Bosch
Pelgrim
Electrolux
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.