De checklist voor jouw nieuwe keuken

De checklist voor jouw nieuwe keuken

Tips!

Jouw nieuwe keuken aan het inrichten? Dan wil je natuurlijk niets over het hoofd zien. Dat kan best lastig zijn want er komt meer bij kijken dan je zou denken. Met deze checklist zie je de belangrijke aspecten niet meer over het hoofd!

1. De hoogte van jouw werkblad

Bepaal de hoogte van jouw werkblad goed van te voren en kies niet altijd voor de standaard maat. Het is belangrijk dat je rechtop aan je werkblad kunt staan zonder te hoeven bukken of te overstrekken. Als dit wel zo is kan dit op lange termijn klachten veroorzaken voor jouw rug.

2. Verlichting en ventilatie in jouw nieuwe keuken

Twee belangrijke elementen voor jouw nieuwe keuken zijn verlichting en ventilatie. Beiden vallen niet direct op, maar jouw keuken kan niet zonder. Ventilatie verwijdert kookluchtjes uit jouw keuken en zorgt voor een goede luchtkwaliteit. Verlichting is van belang om goed te kunnen werken in de keuken, maar heeft ook een grote invloed op de uitstraling van de keuken! Zorg dus voor een goede combinatie van natuurlijk licht en verlichting in de keuken en kies een juist afzuigsysteem!

3. Ergonomische indeling

De indeling van een keuken lijkt soms zonder enige logica in elkaar te steken. Hier kun je last van hebben. Denk daarom van te voren na over de indeling van jouw nieuwe keuken. Hierbij is de keuken driehoek het belangrijkst om rekening mee te houden. De keuken driehoek is de meest gelopen route in de keuken, dit is tussen de gootsteen, kookplaat en koelkast. Kies een goede indeling waarin deze elementen zich handig bij elkaar bevinden.

4. Keukenstijl

Weet je al in welke stijl jouw keuken wordt ingericht?  De stijl kan bepalend zijn voor de apparatuur en meubels die je koopt, maar ook al voor de basis van jouw keuken. Bepaal daarom eerst in welke stijl je jouw keuken het liefst ziet. Dit wordt veel gedaan door moodboarden te maken op bijvoorbeeld Pinterest. Doe inspiratie op via onze Pinterest!

De checklist voor jouw nieuwe keuken

Meer informatie over jouw nieuwe keuken?

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over jouw nieuwe keuken? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. Weet je al hoe jouw nieuwe keuken eruit gaat zien? Laat dan een gratis en vrijblijvend 3D-ontwerp maken, zo krijg je alvast een voorproefje van jouw keuken te zien!

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

NEFF
Siemens
Pelgrim
Novy
Inventum
ATAG
Etna
Dekker
Boretti
Lavanto
Bosch

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.