De juiste werkblad hoogte vind je zo

De juiste werkblad hoogte vind je zo

Tips!

Natuurlijk, een mooi werkblad is ontzettend belangrijk, maar vergeet niet te letten op de hoogte van jouw werkblad. Het is erg belangrijk om de werkblad hoogte zo goed mogelijk af te stellen zodat je later niet last krijgt van lichamelijke klachten zoals nek- en schouderpijn. In dit blog geven wij je tips en informatie over welke hoogte van het keukenblad bij jou past.

Het meten van de juiste werkblad hoogte

In het algemeen is de standaard hoogte van 90 cm te klein voor de meeste mensen. Deze hoogte is gebaseerd op de gemiddelde lengte van de mens. Wil je zeker weten of deze hoogte wel bij jou past, dan kan je dit natuurlijk opmeten! Ga rechtop staan met je armen langs je lichaam. Buig je armen vervolgens vanuit je elleboog 90 graden. Je meet dan de afstand van de vloer tot je elleboog en neemt hier 10 cm van af. Je komt dan op de ideale hoogte voor jouw werkblad. Maar vraag voor de zekerheid aan één van onze keukenspecialisten wat goed bij jou past. Een nieuw werkblad in jouw keuken vraagt namelijk vaak om deskundig en op maat gemaakt advies. Dit bieden onze keukenspecialisten jou graag!

Tip: Heb je een gezin met lange en korte personen, neem dan de lengte van de persoon die het meest in de keuken staat.

Dikte van het werkblad

Naast de hoogte van jouw werkblad is het ook van belang om te kijken naar de dikte van het blad, dit is in het algemeen geheel een kwestie van smaak. Echter kan het wel zo zijn dat je bij een zwaar materiaal moet denken aan extra ondersteuning voor je werkblad. Kijk goed wat er binnen jouw stijl past. Wil je iets meer opvallen met jouw keuken? Dan is een werkblad van beton, hout of graniet een goede keuze, zeker als deze iets dikker is. Wil je een moderne stijl in de keuken dan raden wij een dunner werkblad aan.

Tip: Kies een aantal materialen die jouw interesse wekken en duik even diep in de voor- en nadelen. Zo kun je betere afwegingen maken!

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over jouw toekomstige keuken of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Inspiratiemagazine
Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Dekker
Etna
Bosch
Siemens
Lavanto
Boretti
Pelgrim
NEFF
Novy
Inventum
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.