De juiste werkblad hoogte vind je zo

De juiste werkblad hoogte vind je zo

Tips!

Natuurlijk, een mooi werkblad is ontzettend belangrijk, maar vergeet niet te letten op de hoogte van jouw werkblad. Het is erg belangrijk om de werkblad hoogte zo goed mogelijk af te stellen zodat je later niet last krijgt van lichamelijke klachten zoals last van je nek of schouders. In dit blog geven wij je tips en informatie over welke hoogte van het keukenblad bij jou past.

Het meten van de juiste werkblad hoogte

In het algemeen is de standaard hoogte van 90 cm te klein voor de meeste mensen. Deze hoogte is gebaseerd op de gemiddelde lengte van de mens. Wil je zeker weten of deze hoogte wel bij jou past, dan kan je dit natuurlijk opmeten! Ga rechtop staan met je armen langs je lichaam. Buig je armen vervolgens vanuit je elleboog 90 graden. Je meet dan de afstand van de vloer tot je elleboog en neemt hier 10 cm van af. Je komt dan op de ideale hoogte voor jouw werkblad. Met deze afstand hoef je namelijk niet te veel te bukken of is het werkblad niet te hoog voor jou. Maar vraag voor de zekerheid aan één van onze keukenspecialisten wat goed bij jou past. Een nieuw werkblad in jouw keuken vraagt namelijk vaak om deskundig en op maat gemaakt advies. Dit bieden onze keukenspecialisten jou graag!

Weet je niet zeker welke hoogte je moet kiezen omdat je gezin veel verschillende lengtes heeft? Neem dan het gemiddelde, of de lengte van de persoon die het meeste in de keuken zal staan. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de hoogte van het werkblad aan te laten sluiten bij je keukenapparatuur. Vaak gaat dit al vanzelf maar het kan snel rommelig staan wanneer je een lage koelkast hebt en deze hoger of een stuk lager uitkomt dan het werkblad. Hou hier dus ook rekening mee!

Dikte van het werkblad

Naast de hoogte van jouw werkblad is het ook van belang om te kijken naar de dikte van het blad, dit is in het algemeen een kwestie van smaak. Echter kan het wel zo zijn dat je bij een zwaar materiaal moet denken aan extra ondersteuning voor je werkblad. Omdat dan het gehele aanrecht zwaarder wordt, moet het daaronder verstevigd worden. Kijk goed wat er binnen jouw keukenstijl past. Wil je iets meer opvallen met jouw keuken? Dan is een werkblad van beton, hout of graniet een goede keuze, zeker als deze iets dikker is. Wil je een moderne stijl in de keuken dan raden wij een dunner werkblad aan. Een moderne keuken kan er extra mooi uitzien met een zwart of een licht werkblad.

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag deskundig advies over jouw toekomstige keuken of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Kom dan eens langs in één van onze showrooms, verspreid door heel Nederland. Of maak een afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Inspiratiemagazine
Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Siemens
Novy
NEFF
AEG
Pelgrim
Dekker
Lanesto
Electrolux
Etna
ATAG
Bosch
Boretti

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.