Duurzamer wonen? Begin in de keuken

Steeds meer mensen willen duurzamer leven en wonen! Naast dat een keuken praktisch moet zijn, wordt het ook steeds belangrijker dat een keuken duurzaam is. Dit houdt in dat een keuken zo zuinig mogelijk omgaat met brandstoffen en materialen, dus bijvoorbeeld gas, energie of water. Je kunt jouw eigen keuken op verschillende manieren duurzaam maken. Hieronder noemen wij een paar voorbeelden.

Urban jungle

Tip 1: Energielabel keukenapparatuur

Alle keukenapparaten hebben van origine een energielabel van A+++ t/m D, waarbij A+++ het meest duurzaam is. Tegenwoordig is het in Europa verboden om keukenapparatuur met een energie label onder de A+ te verkopen. A+ is dus het minst zuinige apparaat dat je kunt aanschaffen. 

Hoe duurzamer het apparaat, hoe minder energie het verbruikt. Let daarom op het energielabel als je een nieuw keukenapparaat wilt aanschaffen. Met een duurzamer apparaat zorg je voor een beter milieu en daarnaast scheelt het ook op de energierekening.

Interessant weetje: Een duurzame koelkast verbruikt ongeveer 180Kb, terwijl een niet duurzame koelkast zo ongeveer 500Kb gebruikt.

Tip 2: Let op de materialen in de keuken

Als je duurzamer wilt wonen is het belangrijk dat je zuinig met jouw nieuwe keuken omgaat. Let altijd op de materialen waar je gebruik van maakt. Een duurzame keuken bestaat namelijk uit materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, of materialen die gemakkelijk te recyclen zijn. Duurzame materialen die je kan gebruiken in de keuken zijn bijvoorbeeld hout, roestvrijstaal, bamboe of gerecycled glas. Hout in de keuken toepassen zorgt ervoor dat je een mooie landelijke uitstraling krijgt in de keuken.

Tip 3: Gas of inductie kookplaten

Om duurzaam te wonen en koken kun je het beste kiezen voor een inductie kookplaat. Het rendement bij een inductie kookplaat is vele malen groter dan bij een gasfornuis. Bij de inductie kookplaat vergaat de warmte niet zo gemakkelijk als bij een gasplaat. Dit is niet alleen zonde voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Daarnaast is gas een stuk duurder en minder milieuvriendelijk dan inductie.

Algemene tips: duurzaam wonen

Om duurzamer te kunnen wonen, kan je de keuken natuurlijk duurzamer maken, maar er zijn ook andere manieren waarop jij duurzamer kan leven. Zoals de onderstaande tips.

  • Recycle al jouw afval goed met behulp van een recycle prullenbak.
  • Verbruik zo min mogelijk eten en koop groenten en fruit niet verpakt in plastic.
  • Probeer jouw eten lokaal en biologisch te verkrijgen.
  • Kook met de deksel op de pan om de warmte niet te verspillen.
  • Maak gebruik van een waterbesparende keukenkraan.

Kom langs bij Keukenstunter voor meer info!

Wil je graag meer informatie over een duurzamer wonen? Kom dan eens langs in één van onze luxe Keukenstunter showrooms bij jou in de buurt, of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Je kunt ook altijd een afspraak maken met één van onze keukenspecialisten, of telefonisch contact met ons opnemen.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Pelgrim
Lanesto
Novy
Electrolux
Dekker
Etna
Boretti
Bosch
NEFF
AEG
Siemens
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.