Geen voedselverspilling meer in jouw keuken

Geen voedselverspilling meer in jouw keuken

Tips!

Iedereen probeert zo min mogelijk voedsel te verspillen, toch is dat vaak nog lastiger dan je van tevoren denkt. Vooral het inschatten van de juiste hoeveelheden en het inschatten van de houdbaarheid is lastig wanneer je aan het koken bent. In dit blog hopen wij jou te inspireren om voedselverspilling te verbannen uit jouw keuken! We geven je wat tips om beter om te gaan met het bewaren van voedsel.

Tip 1: In de vriezer blijft eten nog heel lang goed

De eerste tip gaat over het eten dat je teveel hebt gemaakt. Het is soms lastig in te schatten hoeveel eten precies geschikt is voor het aantal eters en ook komt het vaak voor dat er onverwacht minder eters zijn dan je denkt. Vooral met kinderen kan dit extra lastig in te schatten zijn. Wanneer je dus teveel eten hebt gemaakt, en je hebt eten over. Vries ze dan gewoon in! Super handig voor een dag dat je niet zoveel zin hebt om te koken, of wanneer je met wat minder mensen bent. Heb je verse groenten over? Kook ze twee minuten en laat het afkoelen, wanneer ze volledig zijn afgekoeld kan je ze in de vriezer bewaren. Ze blijven daarna namelijk nog een jaar (!) goed in de vriezer. Wel even de datum erop zetten natuurlijk. Zorg dus dat je een goede en ruime vriezer in jouw keuken hebt waar je genoeg maaltijdrestjes of hapjes in kunt bewaren!

Tip 2: Bewaar jouw eten op de juiste plek

Het bewaren van eten moet op de juiste manier zodat het eten zo lang mogelijk goed blijft. Brood bewaar je bijvoorbeeld het best op kamertemperatuur en eieren zet je bijvoorbeeld met de punt naar beneden in de koelkast. Fruit uit de tropen zoals ananas, kiwi, banaan en mango kun je ook het beste buiten de koelkast bewaren. Binnen de koelkast kun je groenten extra lang vers houden middels de speciale vershoudlades, maar een tomaat of een paprika blijft bijvoorbeeld weer langer goed buiten de koelkast. Zo heeft elk groente of fruit weer een andere gebruiksaanwijzing, en gelden er ook weer andere regels in de zomer of in de winter. Koop daarom nooit teveel eten, en alleen wat je echt nodig hebt. Zo verspil je geen eten en hoef je ook niet te vaak iets weg te gooien.

Tip 3: Gebruik je zintuigen tegen voedselverspilling!

Veel houdbaarheidsdata zijn niet per se redelijk. Gebruik daarom altijd je zintuigen om te controleren of bepaald eten nog goed genoeg is. Met vis, vlees, eieren en zuivel is het goed om naar de houdbaarheidsdatum te kijken, maar bij andere producten kun je er misschien nog iets van maken! Alhoewel melk ook vaak langer meegaat dan de uiterste houdbaarheidsdatum, is het goed om hier eerst even aan te ruiken voordat je een heel glas melk drinkt. Daarnaast maak je het lekkerste bananenbrood bijvoorbeeld met bruine bananen en zachte tomaten zijn nog heerlijk in een soep! Zo kan je altijd nog wel wat maken met het eten dat je in huis hebt.

Meer informatie en inspiratie van Keukenstunter!

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over bijvoorbeeld het tegengaan van voedselverspilling? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze. Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo duurzaam mogelijk in te richten. Daarnaast kan je ook ons gratis inspiratiemagazine downloaden, als je op zoek bent naar keukeninspiratie.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Lanesto
ATAG
Novy
Pelgrim
Bosch
Boretti
AEG
NEFF
Etna
Siemens
Dekker
Electrolux

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.