Geen voedselverspilling meer in jouw keuken

Geen voedselverspilling meer in jouw keuken

Tips!

Iedereen probeert zo min mogelijk voedsel te verspillen, toch is dat vaak nog lastiger dan je van te voren denkt. Vooral het inschatten van de juiste hoeveelheden en het inschatten van de houdbaarheid. In dit blog hopen wij jou te inspireren om voedselverspilling te verbannen uit jouw keuken!

 

Tip 1: In de vriezer blijft het nog heel lang goed

Tip 1 gaat over het eten dat je te veel hebt gemaakt. Het is soms lastig om in te schatten hoeveel eten nu precies geschikt is voor het aantal eters en ook komt het veel voor dat er onverwacht minder eters zijn dan je denkt. Vooral met kinderen kan dit extra lastig in te schatten zijn.

Maar heb je restjes over? Vries ze dan gewoon in! Super handig voor een dag dat je niet zoveel zin hebt om te koken. Heb je verse groenten over? Kook ze twee minuten en laat het afkoelen. Ze blijven daarna nog een jaar (!) goed in de vriezer. Wel even de datum erop zetten natuurlijk. Zorg dus dat je een goede vriezer in jouw keuken hebt waar je genoeg maaltijdrestjes of hapjes in kunt bewaren! Bekijk onze vriezers hier!

Tip 2: Bewaar jouw eten goed

Het bewaren van eten moet op de juiste manier zodat het eten zo lang mogelijk goed blijft. Brood bewaar je bijvoorbeeld het best op kamertemperatuur en eieren zet je bijvoorbeeld met de punt naar beneden in de koelkast.

Fruit uit de tropen zoals ananas, kiwi, banaan en mango kun je ook het best buiten de koelkast bewaren. Ook binnen de koelkast kun je groenten extra lang vers houden middels de speciale vershoud lades. Bekijk onze koelkasten hier!

Tip 3: Gebruik je zintuigen tegen voedselverspilling!

Veel houdbaarheidsdatums zijn niet per se redelijk. Gebruik daarom altijd je zintuigen om te controleren of bepaald eten nog door de beugel kan.

Met vis, vlees, eieren en zuivel is het goed om sowieso naar de houdbaarheidsdatum te luisteren, maar bij andere producten kun je er misschien nog iets van maken! Het lekkerste bananenbrood maak je bijvoorbeeld met bruine bananen en zachte tomaten zijn nog heerlijk in een soep!

Meer informatie en inspiratie van Keukenstunter!

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over bijvoorbeeld het tegengaan van voedselverspilling? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze.

Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo duurzaam mogelijk in te richten.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Etna
Dekker
NEFF
Pelgrim
Novy
Inventum
Bosch
Siemens
ATAG
Boretti
Lavanto

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.