Tips voor het opruimen van jouw keuken

Tips voor het opruimen van jouw keuken

Tips!

De keuken is vaak het centrum van een huis. Een gezin komt hierin samen om te koken, te kletsen en samen te eten. Vaak wordt hier de dag met elkaar doorgenomen en herinneringen gemaakt. Wanneer dit ook bij jou het geval is, wil je natuurlijk dat de keuken er zo netjes mogelijk uitziet. Het opruimen van de keuken is vaak een klusje waarvan mensen denken dat het niet makkelijk afkomt. Er is altijd nog wat extra’s te doen. Maar met deze handige tips kunnen wij de klus makkelijker maken dan het van tevoren lijkt. Lees daarom deze blog om jouw keuken zo snel en makkelijk mogelijk op te ruimen.

Tip 1: Indeling van de keuken

Troep in de keuken ontstaat snel wanneer je keuken niet logisch is ingedeeld. Je zet voor het gemak even wat spullen snel neer en binnen de kortste keren staat je keuken vol. Het advies is dus om te beginnen met de indeling van de keuken. Is die nog wel handig ingedeeld voor jou?

Zet bijvoorbeeld je bakspullen vlakbij je werkblad, je kruiden en specerijen binnen handbereik van het fornuis of de kookplaat, de vaatwasser vlakbij je spoelbak etc.. Bekijk ook welke andere producten handig zijn per keukenapparatuur. Zet bijvoorbeeld de koffie dichtbij je koffiezetapparaat, etc. Hierdoor kun je makkelijk je spullen meteen wegzetten op de juiste plek. Je voorkomt hiermee dus opruimwerk wanneer je het meteen weg zet op een logische plek.

Tips voor het opruimen van jouw keuken

Tip 2: Het opruimen van de keuken

Het opruimen of schoonmaken van jouw keuken gaat het beste wanneer de gehele keuken aan kant is en er zo min mogelijk staat. Maak bijvoorbeeld jouw koelkast schoon vóórdat je boodschappen gaat doen. Of de oven schoon voordat je hem gaat gebruiken. Anders is de oven nog warm wanneer je hem wil schoonmaken. Wil je meer schoonmaaktips? Wij schreven een blog over de handige tips voor het schoonmaken van de keuken.

Tip 3: Handige lades en kasten

Deel je keukenlades en kasten eens anders in. We kennen allemaal wel de befaamde rommel la of rommelkast Om hier orde in te scheppen heb je tegenwoordig handige hulpmiddelen. Denk aan bestekvakken, maar ook kastverdiepingen. Zo kun je in de hoogte werken met bijvoorbeeld je borden en glazen. Ruim eens per jaar alle kastjes en lades goed op, zo kan je weer veel spullen weggooien of naar de kringloop brengen en krijg je weer meer ruimtes in je kasten.

Advies en keukens bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over je keukenindeling? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze. Onze keukenspecialisten staan altijd voor je klaar, maar om zeker te weten dat ze genoeg tijd hebben om je te adviseren kan je altijd van tevoren een afspraak inplannen bij een van onze keukenspecialisten. Wil je eerst inspiratie opdoen? Download dan ons gratis inspiratiemagazine. We zien je hopelijk snel in een van onze winkels.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Dekker
AEG
NEFF
Pelgrim
Boretti
Bosch
Lanesto
Etna
Electrolux
ATAG
Novy
Siemens

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.