Welke keuken afzuiging past het beste in jouw keuken?

Een goed afzuigsysteem in de keuken is cruciaal. Afzuiging in de keuken zorgt ervoor dat de kooklucht niet blijft hangen en dat de lucht wordt gefilterd. Hiermee verbetert ook de luchtkwaliteit in de keuken. Het beste afzuigsysteem voor jouw keuken is niet zomaar gevonden. De opties zijn uitgebreid en worden alleen maar uitgebreider. Wij helpen je in dit blog door de meest gekozen afzuigsystemen op een rij te zetten. Zo heb je een makkelijk overzicht van alle afzuigkappen die er zijn. Wij behandelen de volgende afzuigsystemen.

  • Inbouwafzuiging
  • (Uitbouw) afzuigkap
  • Geïntegreerd afzuigsysteem
  • Down draft afzuigsysteem
Mozaïek in de keuken is het wat voor jou

1. Inbouw afzuigkap

Een ingebouwde afzuiging voor in de keuken is een populaire optie binnen de afzuigsystemen. Het voordeel van dit systeem is dat deze verwerkt is in een kast of in het plafond. Hierdoor zie je de afzuiging bijna niet meer. Dit geeft een moderne uitstraling en is daarom voor velen een aantrekkelijke optie. De inbouw afzuigkap wordt vaak gekozen bij een kookeiland, op die manier zit je niet met een afzuigkap in het midden van je keuken.

2. Geïntegreerd afzuigsysteem

Een van de nieuwste en modernste systemen is het geïntegreerde afzuigsysteem. Dit systeem bevindt zich in de kookplaat en zuigt de kooklucht direct op. Deze techniek bestaat nog niet heel lang en om die reden kan dit een prijzige optie zijn. Het is wel een moderne optie die geïnspireerd is op de technische vooruitgangen in de keukenwereld!

Keukenstunter - ingebouwde afzuiging
Keukenstunter - opvallende afzuiiging

3. Afzuigkap

De (uitbouw) afzuigkap valt meer op en wordt in het zicht gebouwd. Dit is over het algemeen de normale afzuigkap die in de meeste keukens te zien zijn. Maar deze afzuigkappen kan je ook mooier eruit laten zien in de keuken. Je kunt van jouw afzuigkap namelijk een echte eyecatcher maken! Door bijvoorbeeld een plantje erop te zetten, of kruiden die je nodig hebt tijdens het koken. Je kan er van alles mee doen om de afzuigkap mooi te maken. Daarnaast is het voordeel van deze uitbouw afzuigkap ook dat je het gemakkelijk schoon kan maken. De filters kunnen er gemakkelijk uit gehaald worden en de rest van de afzuigkap kan je met een doekje schoonmaken. Zo blijft jouw nieuwe keuken mooi en schoon. Deze afzuigkap is vaker ook wat vriendelijker in prijs.

4. Downdraft afzuigkap

Een downdraft afzuigkap lijkt op de geïntegreerde afzuiging maar bij een downdraft systeem zit de afzuiging achter de kookplaat ingebouwd. Als je de afzuiging nodig hebt, klik je deze uit en komt er een klein schotje naar boven, dit is de afzuiging. Dit systeem is onzichtbaarder dan de ingebouwde afzuiging en doordat de afzuiger relatief dicht bij de kookplaat is gebouwd, maakt deze ook minder geluid en zuigt de downdraft afzuigkap beter de kooklucht op.

Een voordeel van een downdraft afzuigkap is dat het er mooi uitziet, je ziet de afzuigkap alleen wanneer je het uitklapt. Daarnaast neemt het relatief weinig plek in, en is het afzuigsysteem makkelijk schoon te maken. Een nadeel van de downdraft afzuigkap is dat het lastig is dit in te bouwen in een bestaande keuken, en het is wat duurder dan een traditionele afzuigkap.

Keukenstunter - downdraft afzuiging

De beste afzuigkappen bij Keukenstunter

Heb je vragen of wil je graag deskundig advies ontvangen over keukens en/of keuken afzuigkappen? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukenstunter vestiging naar keuze. Onze keukenspecialisten staan altijd klaar om je te helpen met vragen en kunnen je helpen om je keuken zo luxe en efficiënt mogelijk in te richten. Maak online een afspraak of kom spontaan langs in een van de winkels.

Inspiratiemagazine

Meer informatie over slimme keukens bij Keukenstunter

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van jouw nieuwe droomkeuken met smart functies? Maak dan nu een afspraak bij een van onze keukenspecialisten en we helpen je graag! Download ook ons gratis inspiratiemagazine, zo kun je thuis alvast inspiratie opdoen.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Lanesto
Novy
Bosch
Siemens
Electrolux
Boretti
Dekker
NEFF
AEG
Etna
ATAG
Pelgrim

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.