De perfecte keukenkraan voor in jouw keuken

De perfecte keukenkraan voor in jouw keuken

Keukenindeling

De keukenkraan is onmisbaar in de keuken. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste kraan kiest voor jouw keuken. Toch kan de keuze van een nieuwe keukenkraan lastig zijn. Want waar moet je nu eigenlijk op letten als je een nieuwe keukenkraan wilt kopen? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten onder elkaar, lees snel verder!

Welke kraan kies je?

De meeste keukenkranen zijn mengkranen en kun je bedienen met één of twee hendels. De kranen met één hendel zijn gemakkelijker te bedienen dan kranen met twee hendels, vooral als je jouw handen vol hebt. Kranen met een automatische sensor gaan nog een stapje verder; deze kun je aanzetten door je handen simpelweg voor de sensor te bewegen. Je hoeft de kraan hierbij niet aan te raken, wat naast functioneel ook hygiënisch is als je bijvoorbeeld net kip hebt gesneden.

Kranen met een lage of hoge uitloop?

Als je een nieuwe keukenkraan wilt kopen, kun je kiezen tussen kranen met een lage uitloop en kranen met een hoge uitloop. Een voordeel van een lage uitloop is dat je minder last hebt van rond spetterend water. Een hoge uitloop keukenkraan is juist weer ideaal als je (hoge) pannen met water wilt vullen. In moderne keukens wordt vaak gekozen voor een hoge uitloop, vanwege het stijlvolle, luxe uiterlijk van deze kranen.

Hoge uitloopkranen zijn er in verschillende vormen. Zo bestaat er onder andere de L-vorm, de C-vorm en de U-vorm. Deze keukenkranen zijn zo gevormd als de letters aangeven.

Tip: Let bij het kiezen van de vorm op de stijl die het best bij jouw keuken past.

Keukenkraan met uittrekbare uitloop

Wil je nog meer praktische voordelen? Keukenkranen kunnen voorzien zijn van een uittrekbare kop. Hierbij kun je het einde van de uitloop lostrekken, waarbij er een slang tevoorschijn komt. Kranen met een uittrekbare kop zijn zeer flexibel en kunnen alle hoeken van de spoelbak bereiken. Ook wanneer je twee spoelbakken hebt, is de uittrekbare kop erg handig.

De multifunctionele kraan

Naast keukenkranen die enkel koud en warm water geven, zijn er ook kranen die kokend water geven, een kokend waterkraan. Sommige kranen kunnen ook gezuiverd en bruisend water geven. Deze multifunctionele kranen zijn zeer praktisch en zorgen voor extra luxe in jouw keuken. Daarnaast bespaar je met deze kranen zowel tijd als energie/gas.

De gekleurde keukenkraan

Ten slotte kun je naast alle praktische voordelen ook esthetisch opvallen. Keukenkranen (en spoelbakken) zijn ook verkrijgbaar in verschillende in andere kleuren zoals; metaal, koper, goud, zwart of wit. Je kunt de kraan hiermee dé eyecatcher van de keuken laten zijn. Zo valt een gouden keukenkraan met spoelbak extra op in een strakke zwarte keuken en zorgt dit voor een luxe, stijlvolle uitstraling.

Jouw nieuwe keukenkraan kopen bij Keukenstunter

Wil je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van keukenkranen? Of wil je wat inspiratie opdoen op keukengebied? Download dan ons inspiratiemagazine of kom eens langs in één van onze luxe keuken showrooms bij jou in de buurt. Onze keukenspecialisten geven je graag advies. Je kunt een afspraak maken in één van onze vestigingen of gewoon even langs komen. We zien je graag binnenkort bij Keukenstunter!

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

AEG
Lanesto
Etna
Dekker
Siemens
ATAG
Novy
Pelgrim
NEFF
Electrolux
Boretti
Bosch

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.