De perfecte keukenkraan voor in jouw keuken

De perfecte keukenkraan

Keukenindeling

De keukenkraan is één van de meest gebruikte onderdelen in de keuken. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste kraan kiest voor jouw keuken. Waar moet je precies op letten als je een nieuwe keukenkraan wilt kopen? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten onder elkaar.

Bediening

De meeste keukenkranen zijn mengkranen en kun je bedienen aan de hand van één of twee hendels. De kranen met één hendel zijn gemakkelijker te bedienen dan kranen met twee hendels, vooral als je, je handen vol hebt. Kranen met een automatische sensor gaan nog een stapje verder; deze kun je aanzetten door simpelweg voor de sensor te bewegen. Je hoeft de kraan hierbij niet aan te raken, wat naast functioneel ook hygiënisch is als je bijvoorbeeld net kip hebt gesneden.

Lage of hoge uitloop

Als je een nieuwe keukenkraan wilt kopen, kun je kiezen tussen kranen met een lage uitloop en kranen met een hoge uitloop. Een voordeel van een lage uitloop is dat je minder last hebt van rond spetterend water. Een hoge uitloop is ideaal als je (hoge) pannen met water wilt vullen. In moderne keukens wordt vaak gekozen voor een hoge uitloop, vanwege het stijlvolle, luxe uiterlijk van deze kranen.

Hoge uitloopkranen zijn er in verschillende vormen. Zo bestaat er onder andere de L-vorm, de C-vorm en de U-vorm. Deze keukenkranen zijn zo gevormd als de letters aangeven, waarbij de L een hoekvorm aanneemt en de U voornamelijk ronde vormen heeft.

Tip: Let bij het kiezen van de vorm op de stijl die het best bij jouw keuken past.

Uittrekbare kop

Keukenkranen met een lage en een hoge uitloop kunnen beiden zijn voorzien van een uittrekbare kop. Hierbij kun je het einde van de uitloop lostrekken, waarbij er een slang tevoorschijn komt. Kranen met een uittrekbare kop zijn zeer flexibel en kunnen alle hoeken van de spoelbak bereiken. Ook als u twee spoelbakken heeft, is de uittrekbare kop erg handig.

De multifunctionele kraan

Naast keukenkranen die enkel koud en warm water geven, zijn er ook kranen die kokend, gezuiverd en bruisend water geven. Deze multifunctionele kranen zijn zeer praktisch en zorgen voor extra luxe in jouw keuken. Daarnaast bespaar je met deze kranen zowel tijd als energie/gas.

Gekleurde keukenkranen

Keukenkranen (en spoelbakken) zijn niet enkel meer van roestvrijstaal, maar zijn ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren zoals; metaal, koper, goud, zwart of wit. Je kunt de kraan hiermee laten aansluiten bij de rest van de keuken, of de kraan juist dé eyecatcher binnen het geheel laten zijn. Zo valt een gouden keukenkraan met spoelbak extra op in een strakke zwarte keuken en zorgt dit voor een luxe, stijlvolle uitstraling.

Inspiratie opdoen bij Keukenstunter

Wil je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van keukenkranen? Of wil je wat inspiratie opdoen op keukengebied? Kom dan eens langs in één van onze luxe keuken showrooms bij jou in de buurt. Onze keukenspecialisten geven je graag advies. Je kunt een afspraak maken in één van onze vestigingen of gewoon even langs komen. We zien je graag binnenkort bij Keukenstunter!

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Etna
Inventum
Siemens
Bosch
NEFF
Dekker
AEG
Boretti
Lavanto
Pelgrim
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.