Voor en nadelen van een open keuken

Voor en nadelen van een open keuken

Keukenindeling

Een open keuken is een trend die we de afgelopen jaren vaak gezien hebben. Het grote voordeel van een open keuken is dat jouw keuken echt het bruisende centrum van het huis wordt. Je kunt gemakkelijk een oogje in het zeil houden als je kinderen in de woonkamer aan het spelen zijn. En natuurlijk wordt het met een open keuken ook heel makkelijk om de gasten te vermaken. Wil je meer weten over de open keuken en alle voordelen? Lees dan snel verder!

En open keuken is ruimtelijk en sfeervol

Doordat je de keuken met de woonkamer verbindt creëer je één grote ruimte in plaats van twee afgesloten losse ruimtes. Dit zorgt ervoor dat jouw gehele ruimte direct een stuk groter en lichter oogt. Ook omdat je in een open keuken vaak dezelfde stijl als in de woonkamer en keuken aanhoudt. Dit kan worden gezien als een voor- of nadeel. Sommigen vinden het prettig als het gehele huis dezelfde stijl heeft en anderen houden meer van variatie. Om de open keuken ruimtelijk te houden is het wel het mooiste om te kiezen voor dezelfde stijl. Dit versterkt het effect. Hoe meer eenheid, hoe beter de open keuken tot zijn recht komt, en hoe beter je een bepaalde sfeer in huis uit kunt stralen.

Tip: Is er geen plek voor een grote eettafel in jouw keuken? Kijk dan eens naar een oplossing zoals een bar. Gezellig en ruimte besparend!

Gezelligheid in een open keuken

Natuurlijk geeft een open keuken sfeer en een ruimtelijk gevoel aan jouw huis, maar daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. Het is namelijk altijd gezellig, je kunt tijdens het koken gemakkelijk met de gasten praten en even op de kinderen letten terwijl ze aan het spelen zijn. Voeg een bar of kookeiland toe aan je open keuken om je werk- en bergruimte te vergroten. Ook echt heerlijk als je het leuk vindt om met meerdere mensen te koken in huis.

Tip: Extra sfeer in de keuken? Bedenk dan goed wat voor soort verlichting je in de keuken nodig hebt, en waar je deze plaatst. Wij geven je graag enkele tips in ons blog! Lees het nu.

Voor en nadelen van een open keuken
Voor en nadelen van een open keuken

Nadelen van een open keuken

Omdat de keuken en woonkamer geen aparte ruimtes zijn, kunnen sommige dingen meer opvallen. Tijdens het koken maak je vaak veel geluid. Dit is zeker in een open keuken een nadeel als je bijvoorbeeld je vrienden wilt vermaken. Andere nadelen zijn:

  • Geuren verspreiden zich snel in de rest van de ruimte, laat je dus iets aanbranden, dan ruik je dit ook snel in de woonkamer.
  • Een open keuken Een grote open ruimte heeft meer energie nodig om warm te blijven.
  • Kleine vuiltjes vallen sneller op omdat deze ook vanuit de woonkamer nog goed te zien zijn.
  • Een goede ventilatie is aan te raden, omdat vochtigheid nu ook gemakkelijk in de andere aansluitende ruimte kan komen.

Advies bij Keukenstunter

Wil je graag een deskundig advies over verschillende keuken indelingen of persoonlijk advies? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een persoonlijke afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Inspiratiemagazine
Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Boretti
ATAG
Pelgrim
Dekker
Bosch
AEG
Inventum
Etna
NEFF
Lavanto
Siemens

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.