Tips voor je eigen kruidentuin

Tips voor je eigen kruidentuin

Tips!

Een eigen kruidentuin is natuurlijk heerlijk. Met je eigen kruidentuin kan je koken met verse tijm, peterselie of rozemarijn. Verse kruiden zijn makkelijk zelf te onderhouden, en het zelf verbouwen is een stuk goedkoper dan in de supermarkt te kopen. Iedereen kan zijn eigen kruiden verbouwen, ook als je geen tuin hebt. Hoe dat dan kan en wat de beste tips zijn om je kruidentuin te verzorgen lees je hier!

Tip 1: Binnen of buiten kruiden verbouwen?

Niet iedereen heeft een tuin tot beschikking. Heb je dit ook niet? Geen probleem! Kruiden zijn ook prima binnen te kweken. Je kunt deze prima in een potje planten en in de vensterbank laten genieten van de zon. Belangrijk is dan wel dat je de kruiden voldoende water geeft zodat ze niet uitdrogen. Daarnaast ook belangrijk dat de kruiden wel ook zonlicht krijgen, niet in een donker hoekje worden weggestopt. Kruiden in de keuken kunnen ook voor sfeer zorgen, hiermee creëer je een urban jungle gevoel in de keuken en dat zorgt voor een fris gevoel. Heb je wel een tuin dan is het altijd aan te raden de kruiden in je tuin te planten. Sommige kruiden hebben het in de winter wel lastig, deze kun je dan naar binnen halen om de winter door te komen. Heb je veel slakken of katten in je tuin? Kijk dan wel uit dat ze niet je kruiden opeten, en zorg dat de kruiden op een plek staan die niet makkelijk te bereiken zijn voor ongedierte.

Tip 2: Kies de juiste kruiden in je kruidentuin

Er zijn heel veel verschillende kruiden te koop. Bedenk van tevoren goed welke kruiden jij vaak gebruikt en lekker vindt. Daarnaast is het verstandig om niet meteen met heel lastige kruiden te beginnen zodat je eerst kan oefenen met het verzorgen van je kruidentuin. Een paar veel gekozen kruiden zijn:

– Bieslook
– Peterselie
– Munt
– Tijm
– Rozemarijn

Tip 3: Losse potten in je keuken

Ga je meerdere kruiden kweken? Dan is het aan te raden om voor iedere kruid een eigen pot te pakken. Lang niet alle kruiden hebben dezelfde verzorging nodig, dus als je iedere kruid in een eigen pot zaait kun je per kruid de juiste verzorging bieden. Wat de juiste verzorging is voor een bepaald kruid staat meestal vermeld op het zakje met de zaadjes. Let op met het in de grond zetten van munt plantjes, deze gaan heel hard groeien en dat wordt na een tijdje onkruid. Munt kan je dus beter planten in een losse pot.

Als je voor het eerst begint met zaaien dan kun je het beste niet te hard van stapel lopen met heel veel verschillende soorten kruiden. ‘Keep it simple’ en als het dan goed uitpakt kun je altijd nog verder uitbreiden!

Keukenaccessoires

Nieuwe keuken of keukenaccessoires nodig om jouw heerlijke gerechten met zelf gekweekte kruiden te bereiden? Kom langs bij Keukenstunter, wij adviseren jou op het gebied van keukens en keukenaccessoires, zodat jij kan genieten van de beste keukenervaring! Voor meer inspiratie kan je ook het gratis inspiratiemagazine downloaden.

Keukenstunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een
waardecheque à € 500,-

Etna
NEFF
Boretti
AEG
Lanesto
Siemens
Electrolux
Bosch
Novy
Dekker
Pelgrim
ATAG

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Keukenstunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken en apparatuur.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukenstunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.