U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDuurzamer wonen? Begin in de keuken!

Duurzamer wonen? Begin in de keuken!

Steeds meer mensen willen duurzaam wonen! Naast dat een keuken praktisch moet zijn, wordt het ook steeds belangrijker dat een keuken duurzaam is. Dit houdt in dat een keuken zo zuinig mogelijk omgaat met brandstoffen en materialen, dus bijvoorbeeld gas, energie of water. Je kunt jouw eigen keuken op verschillende manieren duurzaam maken. Hieronder noemen wij een aantal voorbeelden.

Tip 1: Energielabel keukenapparatuur

Alle keukenapparaten hebben van origine een energielabel van A+++ t/m D,, waarbij A+++ het meest duurzaam is. Tegenwoordig is het in Europa verboden om keukenapparatuur met een energie label onder de A+ te verkopen. A+ is dus het minst zuinige apparaat dat je kunt aanschaffen. 

Hoe duurzamer het apparaat, hoe minder energie het verbruikt. Let daarom, als je een nieuw keukenapparaat wilt aanschaffen, altijd even op het energielabel. Met een duurzamer apparaat zorg je voor een beter milieu en daarnaast scheelt het ook op de energie rekening.

Interessant feit: Een duurzame koelkast verbruikt ongeveer 180Kb, terwijl een niet duurzame koelkast zo ongeveer 500Kb gebruikt.

Tip 2: Let op de materialen

Als je duurzamer wilt wonen is het belangrijk dat je zuinig met jouw nieuwe keuken omgaat. Let altijd op de materialen waar je gebruik van maakt. Een duurzame keuken bestaat namelijk uit materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, of materialen die gemakkelijk te recyclen zijn. Voorbeelden hiervan zijn hout, roestvaststaal, bamboe of gerecycled glas.

duurzaam wonen

Tip 3: Gas of elektrisch

Om duurzaam te wonen en koken kun je het beste kiezen voor een inductie kookplaat. Het rendement bij een inductiekookplaat is vele malen groter dan bij een gasfornuis. Bij de inductiekookplaat vergaat de warmte niet zo gemakkelijk  als bij een gasplaat. Dit is niet alleen zonde voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. 

Algemene tips: Duurzaam wonen

  • Recycle al jouw afval goed met behulp van een recycle prullenbak. 
  • Verbruik zo min mogelijk eten en koop groenten en fruit niet verpakt in plastic. 
  • Probeer jouw eten lokaal en biologisch te verkrijgen.
  • Kook met de deksel op de pan om warmte niet te verspillen.
  • Maak gebruik van een waterbesparende keukenkraan.

duurzaam wonen

Kom langs bij Keukenstunter voor meer info!

Wil je graag meer informatie over een duurzamer wonen? Kom dan eens langs in één van onze luxe showrooms bij jou in de buurt, of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Je kunt ook altijd een afspraak maken met één van onze keukenspecialisten, of telefonisch contact met ons opnemen.

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine